Tonnikala_grillileivät

Tonnikala grillileivät

Herkkuleivät valmistetaan voileipägrillissä, pannulla tai uunissa. Leipien sisään levitetään tahna, jossa on mm. creme fraichea, vihanneksia, juustoa ja tonnikalaa. Leivät voi myös valmistaa tavallisten lämpimien voileipien tapaan uunissa.

Tonnikala_grillileivät

Tonnikala grillileivät

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

7

minutes

Ainekset:

  • 150 g (kevyt 10 %) crème fraìche 

  • 1 prk tonnikalaa

  • 1 punainen paprika

  • 1–2 rkl hienoksi silputtua punasipulia

  • 3 rkl hienoksi silputtua tuoretta tilliä

  • 3 rkl hienoksi silputtua ruohosipulia tai purjoa

  • ½ tl sitruunapippuria

  • ripaus suolaa

  • cayennepippuria tai chilimaustetta

  • (tomaatteja)

  • (kevyt) juustoraastetta

  • Vaaleaa tai moniviljaleipää. Ruisleipäkin sopii mainiosti

Valmistus ohjeet:

  • Silppua yrtit ja sipulit hienoksi silpuksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
  • Sekoita kulhossa valutettu tonnikala, créme fraîche, paprika, sipulit ja yrtit. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
  • Levitä seos leipäviipaleiden päälle paksulti. Levitä juustoraaste päälle. Laita toinen leipäviipale halutessasi kanneksi.
  • Paista leipiä uunin keski- tai yläosassa 250 asteessa 5–7 min.
    Leivät voi myös paistaa pannulla tai valmistaa ne voileipägrillissä. Voitele leipien ulkopuolet ennen grilliin laittamista.
     
Tonnikala_grillileivät
Tonnikala_grillileivät
Tonnikala grillileivät

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*