Kaurainen juures siemennäkkäri

Kaurainen juuressiemennäkkäri

Kukapa voisi vastustaa rapeaa ja herkullista siemennäkkäriä. En minä ainakaa :) Helppoakin näkkäri teko on, sekoitellaan ainekset keskenään, kaulitaan pellille ja paistetaan rapeaksi. Tämän näkkärin erikoisuus on palsternakka, porkkana ja ripaus timjamia, jotka antavat ihanaa makua näkkäriin.

Tämän reseptin kehittelin 2020 Teemasuomalaisen marraskuun ruokaliitteeseen.

20201011 155912 1

Kaurainen juuressiemennäkkäri

Pellillinen

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 3 dl kaurajauhoja
  • ripaus timjamia
  • 2 1/2 dl palsternakkaraastetta
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • 0,5 tl maldon suolaa
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • päälle Maldon suolaa
  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet yhteen
  2. Raasta palsternakka ja porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
  3. Lisää kuuma vesi ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle siten, että laitat toisen leivinpaperin taikinan päälle ja kaulitset taikinan tasaiseksi levyksi. Ripottele pinnalle Madon suolaa.
  5. Paista näkkäriä 150-asteessa kiertoilmauunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkkaile, ettei näkkäri pääse palamaan.
  6. Syö kaurainen juuressiemennäkkäri sellaisenaan tai levitä päälle esim. muussattua avoadoa tai hummusta.

Kokeile myös tätä reseptiä
https://avokadoajasitruunaa.fi/koukuttava-siemennakkari/

20201011 160310 1

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*