Koukuttava siemennakkari

Koukuttava siemennäkkäri

Pieni varoituksen sana kun teet tätä siemennäkkäriä, tähän siemennäkkäriin jää koukkuun sillä se on niin hyvää. Suosittelenkin tekemään sitä esim. viikonloppuna iltaherkutteluun. Dippaa näkkileipää hummukseen ja avokadotahnaan.

Siemennäkkäri on gluteiiniton ja valmistettu maissijauhoista ja siemenistä.

Pellillinen siemennäkkäriä:

  • 2 dl maissijauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 2, 5 dl kiehuvaa vettä
  • 3 rkl öljyä
  • (päälle maldon suolaa ja seesaminsiemeniä)

Ohje:

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele seesaminsiemeniä päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä:
https://yhteishyva.fi/reseptit/gluteeniton-siemennakkileipa/recipe-5806


Sharing is caring!

2 Comments

  1. Aah….pakko tehdä tätä herkkua. Kiitos Sonja <3

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*