Koukuttava siemennäkkäri

Koukuttava siemennakkari

Pieni varoituksen sana kun teet tätä siemennäkkäriä, tähän siemennäkkäriin jää koukkuun sillä se on niin hyvää. Suosittelenkin tekemään sitä esim. viikonloppuna iltaherkutteluun. Dippaa näkkileipää hummukseen ja avokadotahnaan.

Siemennäkkäri on gluteiiniton ja valmistettu maissijauhoista ja siemenistä.

Pellillinen siemennäkkäriä:

  • 2 dl maissijauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 2, 5 dl kiehuvaa vettä
  • 3 rkl öljyä
  • (päälle maldon suolaa ja seesaminsiemeniä)

Ohje:

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele seesaminsiemeniä päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä:
https://yhteishyva.fi/reseptit/gluteeniton-siemennakkileipa/recipe-5806


Sharing is caring!

2 comments

  1. Suski

    Aah….pakko tehdä tätä herkkua. Kiitos Sonja <3

    Vastaa

    1. Sonja

      Moikka Suski, Jep se on herkkua

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy