Rukiinen juuresnäkkäri

Rukiinen juuresnäkkäri

Rukiinen juuresnäkkäri johon jää koukkuun. Rouskuu mukavasti suussa ja maistuu niin hyvälle. Juuresnäkkäri sisältää kaurahiutaleita, ruisjauhoa, siemeniä sekä palsternakkaa ja porkkanaa.

Nauti herkullinen näkkäri sellaisenaan tai lempilevitteesi kanssa. Kannattaa kokeilla näkkäriä palsternakkahummuksen kanssa. Ohjeen löydät täältä Palsternakkahummus.

20201011 155530 2

Rukiinen juuresnäkkäri

2 pellillistä

Aineet:

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 0.5 dl  pellavansiemeniä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 1 tl maldon suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 0.5 dl öljyä
  • 2 dl palsternakkaa raastettuna
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • Päälle: Maldon merisuolahiutaleita

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon. Lisää juuresraasteet ja sekoita. Lopuksi kaada sekaan kiehuva vesi ja öljy.
  • Kaulitse taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Parhaiten se onnistuu siten, että laitat taikinan päälle toisen leivinpaperin ja kaulitset. Voit tehdä taikinaan veitsellä viillot, jotta se on jäähtyneenä helpompi katkaista paloiksi. Sirottele näkkärin pinnalle Maldon suolaa.
  • Ripottele näkkärin päälle Maldon suolaa.
  • Paista 150 asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia.Voit aukaista vähän uuninluukkua, jos tuntuu ettei näkkäri kovetu.
  • Taita jäähtynyt näkkärilevy paloiksi. Säilytä näkkärit ilmatiiviissä astiassa. Nauti esim. palsternakkahummuksen kanssa.

Katso täältä lisää siemennäkkäriohjeita:
Koukuttava siemennäkkäri
Kaurainen juuressiemennäkkäri

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy