Rukiinen juuresnäkkäri

Rukiinen juuresnäkkäri

Rukiinen juuresnäkkäri johon jää koukkuun. Rouskuu mukavasti suussa ja maistuu niin hyvälle. Juuresnäkkäri sisältää kaurahiutaleita, ruisjauhoa, siemeniä sekä palsternakkaa ja porkkanaa.

Nauti herkullinen näkkäri sellaisenaan tai lempilevitteesi kanssa. Kannattaa kokeilla näkkäriä palsternakkahummuksen kanssa. Ohjeen löydät täältä Palsternakkahummus.

Rukiinen juuresnäkkäri
Kaulitse taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Parhaiten se onnistuu siten, että laitat taikinan päälle toisen leivinpaperin ja kaulitset. Voit tehdä taikinaan veitsellä viillot, jotta se on jäähtyneenä helpompi katkaista paloiksi. Sirottele näkkärin pinnalle Maldon suolaa.

Rukiinen juuresnäkkäri

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

2

pellillinen
Prep time

15

minutes
Baking time

1

hour 

Ainekset:

  • 1 dl kurpitsansiemeniä

  • 1 dl auringonkukansiemeniä

  • 0,5 dl seesaminsiemeniä

  • 0.5 dl  pellavansiemeniä

  • 1,5 dl kaurahiutaleita

  • 1,5 dl ruisjauhoja

  • 1 tl maldon suolaa

  • 1,5 dl vettä

  • 0.5 dl öljyä

  • 2 dl palsternakkaa raastettuna

  • 1 dl porkkanaraastetta

  • Päälle: Maldon merisuolahiutaleita

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon. Lisää juuresraasteet ja sekoita. Lopuksi kaada sekaan kiehuva vesi ja öljy.
  • Kaulitse taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Parhaiten se onnistuu siten, että laitat taikinan päälle toisen leivinpaperin ja kaulitset. Voit tehdä taikinaan veitsellä viillot, jotta se on jäähtyneenä helpompi katkaista paloiksi. Sirottele näkkärin pinnalle Maldon suolaa.
  • Paista 150 asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia.Voit aukaista vähän uuninluukkua, jos tuntuu ettei näkkäri kovetu.
  • Taita jäähtynyt näkkärilevy paloiksi. Säilytä näkkärit ilmatiiviissä astiassa. Nauti esim. palsternakkahummuksen kanssa.

Notes

  • Voit laittaa enenmmän porkkanaraastetta ja vähemmän palsternakkaa, tai voit laittaa pelkästään porkkanaraastetta.

Rukiinen juuresnäkkäri

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*