Palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto

Palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto

Kasvissosekeitto lÀmmittÀÀ mukavasti. SametinpehmeÀ sosekeitto syntyy paahdetusta palsternakasta, purjosta ja valkoisista pavuista. Palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto on loistava alkuruoka tai lounas. Paahdetut leipÀkuutiot tai siemenet sopivat hyvin keiton kaveriksi.

20201017 120451 1

Palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto

Aineet:

  • 600 g palsternakkaa
  • 2 valkosipulinkynttĂ€
  • 1 purjo (300g)
  • 2 laakerinlehteĂ€
  • 1 tl timjamia tai tuoretta timjamia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk valkopapuja (230g)
  • 1-1,2 l vettĂ€
  • kasvisliemikuutio
  • 1 tl hunajaa
  • oliiviöljyĂ€
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • leipÀÀ, oliiivöljyĂ€, valkosipulia

Ohjeet:

Kuumenna uuni 200C: seen. Leikkaa palsternakka isohkoiksi samankokoisiksi paloiksi. Asettele palsternakat tasaisesti leivinpaperin pÀÀlle pellille ja lorauta tilkka oliiviöljyÀ pÀÀlle. Laita kaksi valkosipulinkynttÀ kuorineen myös pellille. Paista vihanneksia uunissa 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja paahtuneet.

Kuumenna kattilassa oliiviöljyÀ. LisÀÀ hienoksi pilkottu purjo ja paista muutama minuutti . LisÀÀ joukkoon huuhdotut ja valutetut pavut, paahdettu palsternakka, paahdettu valkosipuli (kuorittu), suola, pippuri, laakerinlehdet, vesi ja liemikuutio. Sekoita ainekset, kiehauta miedolla lÀmmöllÀ noin 15 minuuttia.

Soseuta keitto blenderissÀ tai sauvasekoittimella sileÀksi. LisÀÀ tarvittaessa mausteita.

Nauti palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto esim. öljyssÀ ja valkosipulissa paahdettujen leipÀkuutioiden kanssa.

Paahdettu tomatti-paprikakeitto
Paahdettu porkkana-palsternakka keitto
Paahdettu kasvissosekeitto
Kookos-inkivÀÀri tomaattikeitto

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*