kevätpiirakka

Kevätpiirakka

Kevätpiirakka sisältää vihreää parsaa, pinaattia ja kevätsipulia. Piirakkaa on kevennetty kevyemmillä tuotteilla. Laitoin pohjaan 100 g voita, mutta voit laittaa 150 g, silloin piirakasta ei tule niin mureneva. Piirakkaan laitetaan 5 dl jauhoja, korvasin osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. Piirakka maustetaan vähin maustein ja pääosassa ovat kevään maut. Kevätpiirakka maistuu iltapalana, brunssilla tai vaikkapa vieraspöydässä.

Kevätpiirakka
Kevätpiirakka

Täältä löydät lisää piirakkaohjeita:
Kevyempi-tomaattipiirakka
Terveellisempi-kasvispiirakka/

Kevätpiirakka

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Pikkusuolaiset
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Baking time

35

minutes

Ainekset:

  • Pohja
  • 100-150 g margariinia/voita

  • 5 dl vehnäjauhoja ( tai 2 dl täysjyvä- ja 3 dl tavallista vehnäjauhoa)

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 prk (200g) kevyt kermaviiliä 6%

  • Täyte
  • 250 g parsaa

  • oliiviöljyä

  • 50 g babypinaattia

  • 1 dl kevätsipulinvarsia pilkottuna

  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa

  • 200 g kermaviiliä 6%

  • 1,5 dl juustoraaste 5%

  • (50 g kevyt fetaa)

  • 3 kanamunaa

  • mustapippuria ja ripaus suolaa

Valmistus ohjeet:

  • Pohja
  • Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää kermaviili sekaan. Taputtele taikina kulhon pohjalle ja anna sen levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
  • Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja paista parin minuutin ajan parsoja pannulla. Mausta suolalla ( ja sitruunamehulla)
  • Täyte
  • Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, juustoraaste, murustettu feta sekä suola ja mustapippuri. Lisää pienemmäksi leikattu pinaatti, persilja sekä kevätsipulit.
  • Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina ison piirakkavuuan pohjalle ja sivuille. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele parsatangot täytteen päälle. Halutessasi voit raastaa päälle lisää juustoa.
  • Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Piirakassa käytetyt välineet

Piirakkavuoka nr. 11 valkoinen Ø 33 cm | Raastinrauta kartio | Taikinakulho 4 L Ruostumaton Teräs | Keittiömitta 0,5 L | Mittalusikat renkaassa ruostumaton teräs |

b92dd0be ca15 4506 8a57 dea1150258ba

”Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia.”

Kevätpiirakka

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*