Terveellisempi kasvispiirakka

Kevyempi kasvispiirakka

Miksi kevyempi kasvispiirakka? Siksi, että piirakkapohjassa ei ole käytetty ollenkaan rasvaa. En tiedä miksi tätä kutsutaan, piirakaksi vai miksi. Perinteinen rapsakka pohja tämä ei ole, enemmänkin kutsuisin sitä leipämäiseksi.

Keyempi kasvispiirakka sisältää paljon hyvää proteiinia, ihania kasviksia ja paljon makua. Niin ja tietysti maistuu hyvälle, kevyelle ja terveelliselle hyvälle:) Meille ainakin upposi hyvin lauantai iltana saunan jälkeen :)

Kevyempi kasvispiirakka

Suolainen piirakkapohja ilman rasvaa

  • 1 prk maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl jauhoja (Käytin 2 dl ruisjauhoja sekä jauhoin 1 dl kaurahiutaleista jauhoa)
  • 3 tl leivinjauhetta
  • suolaa n. 3/4 tl Maldonia

Sekoita maitorahka ja kananmunat kulhossa. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä suola keskenään ja lisää ne maitorahkan joukkoon. Sekoita. Levitä leivinpaperin päälle max 1 cm korkuiseksi kerrokseksi. Ohjeesta tulee n. 3/4 osa pellillistä.

Laita piirakka pohja uuniin 2o minuutiksi 175 asteiseen uuniin. Piirakka pohjaa esipaistetaan. Sillä aikaa kun piirakkapohja paistuu, valmistetaan täyte:

Täyte:

  • herkkusieniä
  • kevätsipulia
  • erivärisiä paprikoita
  • chiliä tuoreena tai kuivattuna
  • mustia oliiveja
  • Fetaa (Apetit 8%)
  • (juustoraastetta)
  • mausteita: mustapippuria, suolaa (tai soijaa), paprikamaustetta, basilikaa
  • Rucolaa piirakan päälle

Lisää pannulle tilkka öljyä. Lisää pilkotut kasvikset ja paista kunnes ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja murennettu feta.

Levitä kasvisseos piirakkapohjan päälle tasaisesti ja lisää päälle vähän juustoraastetta. Paista kasvispiirakkaa uunissa n. 10 min kunnes piirakka on saanut väriä. Voit lisätä uunin lämpötilaa korkeammalle 200 asteeseen.

Voit laittaa piirakan päälle tuoretta rucolaa. Pieni piirakka paloihin ja tarjoile esim iltapalana.

kasvispiirakka

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy