Kevyempi kasvispiirakka

Terveellisempi kasvispiirakka

Miksi kevyempi kasvispiirakka? Siksi, että piirakkapohjassa ei ole käytetty ollenkaan rasvaa. En tiedä miksi tätä kutsutaan, piirakaksi vai miksi. Perinteinen rapsakka pohja tämä ei ole, enemmänkin kutsuisin sitä leipämäiseksi.

Piirakka sisältää paljon hyvää proteiinia, ihania kasviksia ja paljon makua. Niin ja tietysti maistuu hyvälle, kevyelle ja terveelliselle hyvälle:) Meille ainakin upposi hyvin lauantai iltana saunan jälkeen :)

terveellisempi-kasvispiirakka

Täältä löydät lisää lauantai illan syötäviä::
https://avokadoajasitruunaa.fi/kasvispohjainen-pizza/
https://avokadoajasitruunaa.fi/tonnikalawrapit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kevyempi-tomaattipiirakka/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kaurainen-juurespizza/

Terveellisempi kasvispiirakka

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Pikkusuolaiset
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • Suolainen piirakkapohja ilman rasvaa:
  • 1 prk maitorahkaa

  • 3 kananmunaa

  • 3 dl jauhoja (Käytin 2 dl ruisjauhoja sekä jauhoin 1 dl kaurahiutaleista jauhoa)

  • 3 tl leivinjauhetta

  • suolaa n. 3/4 tl Maldon merisuolahiutaleita

  • Täyte:
  • herkkusieniä
    kevätsipulia
    erivärisiä paprikoita
    chiliä tuoreena tai kuivattuna
    mustia oliiveja
    Fetaa (Apetit 8%)
    (juustoraastetta)
    mausteita: mustapippuria, suolaa (tai soijaa), paprikamaustetta, basilikaa
    Rucolaa piirakan päälle

Valmistus ohjeet:

  • Piirakkapohja: Sekoita maitorahka ja kananmunat kulhossa. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä suola keskenään ja lisää ne maitorahkan joukkoon. Sekoita. Levitä leivinpaperin päälle max 1 cm korkuiseksi kerrokseksi. Ohjeesta tulee n. 3/4 osa pellillistä.
  • Laita piirakka pohja uuniin 2o minuutiksi 175 asteiseen uuniin. Piirakka pohjaa esipaistetaan. Sillä aikaa kun piirakkapohja paistuu, valmistetaan täyte.
  • Täyte: Lisää pannulle tilkka öljyä. Lisää pilkotut kasvikset ja paista kunnes ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja murennettu feta.
  • Levitä kasvisseos piirakkapohjan päälle tasaisesti ja lisää päälle vähän juustoraastetta. Paista kasvispiirakkaa uunissa n. 10 min kunnes piirakka on saanut väriä. Voit lisätä uunin lämpötilaa korkeammalle 200 asteeseen.
  • Voit laittaa piirakan päälle tuoretta rucolaa. Pieni piirakka paloihin ja tarjoile esim iltapalana.
terveellisempi-kasvispiirakka
Terveellisempi-kasvispiirakka

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*