Kevyeen herkutteluun sopii banaani sundae, jonka päälle kaadetaan herkullista sokeritonta suklaakastiketta,. Lopuksi paahdetut mantelit ripotellaan annoksen päälle.

Kevyt banaani sundae suklaakastikkeella
2 annosta
- 3-4 banaania
Suklaakastike:
- 7 kpl pehmeitä taateleita
- 2 dl sokeritonta mantelimaitoa
- 2-3 ½ rkl raakakaakaojauhetta
- 1 tl vanilijauutetta
- ripaus laadukasta suolaa (Maldon)
- Laita reilusti pilkotut banaanit muovirasiassa pakkaseen. Pakasta vähintään 2 tuntia. Laita pakastetut banaanit monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Pane seos takaisin muovirasiaan ja pakasta vielä tunnin ajan.
- Kastike: Poista taateleista kivet ja laita ne cashewmaidon kanssa blenderiin. Soseuta tasaiseksi.
- Kaada seos pieneen kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja hämmennä seosta koko ajan n. 10 minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut.
- Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon raakakaakaojauhe, suola sekä vanilijauute. Sekoita kunnes kastike on tasaista.
- Kaada kastike lasipulloon tai purkkiin.
- Lusikoi jäätynyt banaaniseos annosmaljoihin ja kaada päälle lämmintä suklaakastiketta. ja ripottele paahdettuja manteleita tai pähkinöitä päälle. Nauti Kevyt-banaani-sundae-suklaakastikkeella makeana välipalana.
Voisit pitää myös tästä uunipäärynäreseptistä:
Uunipäärynät sokerittomalla suklaakastikkeella
