Paahdettuja kirsikkatomaatteja

Paahdettuja kirsikkatomaatteja, fetajuustoa ja valkosipulileipämuruja

Kirsikkatomaateista saa loistavia lisäkeruokia, kuten esimerkiksi tämä: paahdetut tomaatit fetajuuston ja leipämurujen kera. Tomaattien kanssa sopii melkeinpä mikä tahansa ruoka-aines seuraksi. Kokeile myös vihersalaatin kanssa.

IMG 0360 1

Paahdettuja kirsikkatomaatteja, fetajuustoa ja valkosipulileipämuruja

4-6 annosta

  • 500g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl balsamiviinietikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 kokonaista ja 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria, jos tomaatit eivät ole makeita
  • 1/2 pkt kevyttä fetajuustoa (esim. Apetina 8%)
  • 2 palaa täysjyväpaahtoleipää tai vastaavaa
  • 1-2 rkl parmesaanijuustoa
  • kourallinen tuoretta silputtua persiljaa tai basilikaa

Valmistus:

  1. Paahdetut tomaatit: Kuumenna uuni 200º asteeseen. Asettele tomaatit ja 2 kokonaista valkosipulia uunivadille. Ripottele päälle oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa ja pippuria. Laita uuniin reilun puolen tunnin ajaksi.
  2. Valmistele sillä aikaa leipämuru: Murustele leipäsiivut monitoimikoneessa. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja laita leipäsiivut pannulle murskatun valkosipulin kanssa. Paisat hetken kunnes leipä saa väriä.
  3. Ota tomaatit pois uunista. Murustele feta sekaan sekä leipämurut. Laita takaisin uuniin n. 10 min ajaksi.
  4. Koristele silputulla persiljalla. Nauti!

Kirsikkatomaatti reseptejä löydät lisää täältä:
https://avokadoajasitruunaa.fi/avokado-tomaattisalsa/
https://avokadoajasitruunaa.fi/spagettivuoka-tomaatti-paprikakastikkeella/
https://avokadoajasitruunaa.fi/tomaatti-fetamunakas/
https://avokadoajasitruunaa.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/

IMG 0356 2
Paahdettuja kirsikkatomaatteja

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*