Aamullakin voi syödÀ pizzaa, miksei. VielÀ, kun se on valmistettu terveellisistÀ ja ravitsevista aineksista, niin mikÀ sen parempaa. Pohja on valmistettu tÀysjyvÀvehnÀjauhoista, pellavansiemenistÀ ja jogurtista. PÀÀlle levitetÀÀn pinaattia, kirsikkatomaaatteja ja juustoa, lopuksi niiden keskelle rikotaan kananmuna. Pizzat laitetaan uuniin n. 10 minuutiksi. Koko pizzan valmistukseen ei mene kuin reilu 20 minuuttia. Kaloreitakaan ei yhdessÀ pizzassa ole kuin n. 250 kcal.

Aamiaispizza
4 pientÀ pyöreÀÀ pizzaa
- Pohja:
- 2,5 dl tÀysjyvÀvehnÀjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl Maldon merisuolahiutaleita
- 2,5 dl kreikkalaista jogurttia 6 % ( valuta ylimÀÀrÀinen neste pois)
- 1-2 rkl pellavansiemeniÀ
- TĂ€yte:
- kourallinen babypinaattia
- kirsikkatomaatteja
- kevyt juustoraastetta
- 4 kananmunaa
- suolaa ja pippuria
Ohjeet:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet keskenÀÀn ja lisÀÀ jogurtti sekaan.
- LevitÀ pöydÀlle jauhoja ja vaivaa hetken taikinaa. Jaa taikina neljÀÀn osaan ja kaulitse taikinasta pyöreÀt pizzapohjat.
- LevitÀ pohjan pÀÀlle pinaatit, juusto ja puolitetut kirsikkatomaatit. JÀtÀ keskelle tyhjÀÀ tilaa kananmunaa varten. Riko kananmuna keskelle. Ripottele suolaa ja mustapippuria kananmunan pÀÀlle.
- Laita pizzat uuniin paistumaan n. 10-12 minuutiksi.
- Nauti Aamiaispizza aamupalalla tai brunssilla. Se on myös loistava piknikevÀs kylmÀnÀkin syötynÀ.
TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ herkullisia samankaltaisia ohjeita:
Kananmuna-feta-leipÀ kupposet
Avokado-kananmunatoastit
