Pehmeä kauraleipä

Tässä menneinä viikkoina on tullut leivottua tavallista useammin. Olen testaillut, kikkaillut, etsinyt niitä terveellisempiä ja maukkaimpia leipäreseptejä. Vältän valkoista viljaa ja syön yleensä vain 100% kauraleipää tai ruisleipää. Täyskauraleivissä on se ongelma, että niistä ei voi tehdä paksuja sillä ne jäävät sisältä pehmeiksi.

Pehmeä kauraleipä sisältää kaurajauhoja sekä tattarijauhoja, eli ohje sopii hyvin gluteiinitonta ruokavaliota noudattaville. Ohjeessa ei myöskään ole käytetty maitoa.

Pehmeän kauraleipä ohjeen löysin täältä On my way -blogista. Voin sanoa, että tämä kauraleipä kyllä maistui, ihanan pehmeää ja niin maukasta. Mulla oli vähän liian suuri leipävuoka, joten leivästä ei tullut niin korkea, mutta ei haitannut maku ratkaisee! Jätin alkuperäisestä ohjeesta kanelin pois ja vaihdoin kaurajuoman mantelimaitoon. Vähensin myös hunajan määrää.

Jos et pidä kookosöljyn mausta niin suosittelen vaihtamaan öljyn johonkin toiseen. Kookosöljy maistuu ihanasti leivässä, ja minä pidän kovasti siitä mausta.

Kauraleipä on parasta heti uunista tultua voinokareen kanssa. Maistuu hyvälle seuraavaanakin päivänä. Kokeile myös paahdettuna.

pehmeä kauraleipä

Katso myös nämä ihanat leipäreseptit:
https://avokadoajasitruunaa.fi/3-kauran-leipaset/
https://avokadoajasitruunaa.fi/100-kauraleipa/
https://avokadoajasit
ruunaa.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://avokadoajasitruunaa.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/
https://avokadoajasitruunaa.
fi/terveelliset-siemensampylat/
https://avokadoajasitruunaa.fi/juustolla-taytetyt-sampylat/
https://avokadoajasitruunaa.fi/helpot-bagelit/

Pehmeä kauraleipä

Course: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Baking time

30

minutes
10

Ainekset:

  • 3 kananmunaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2-1 tl Maldon suolaa

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/2 dl pellavansiemenrouhetta/pellavansiemeniä

  • 2 dl kaurahiutaleita

  • 2,5 dl kaurajauhoja

  • 1 dl tattarijauhoja

  • 1 rkl hunajaa

  • 2 dl sokeroimatonta mantelimaitoa tai kaurajuomaa

  • 3 rkl kookosöljyä sulatettuna

Valmistus ohjeet:

  • Vatkaa kulhossa kananmunat, leivinjauhe ja ruokasooda ja suola.
  • Lisää joukkoon mantelimaito, pellavansiemenrouhe/siemenet, kaurahiutaleet, sulatettu kookosöljy sekä hunaja.
  • Lisää kaurajauhot seoksen joukkoon pienissä erissä siivilän läpi. Sekoita puulastalla.
  • Anna taikinan levätä leivinliinan alla n. 10 min.
  • Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (21 x 11 cm). Ripottele päälle kaurahiutaleita.
  • Paista leipää 175 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Pehmeä kauraleipä

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*