Pehmeä kauraleipä

20200413 165129 1

Tässä menneinä viikkoina on tullut leivottua tavallista useammin. Olen testaillut, kikkaillut, etsinyt niitä terveellisempiä ja maukkaimpia leipäreseptejä. Vältän valkoista viljaa ja syön yleensä vain 100% kauraleipää tai ruisleipää. Täyskauraleivissä on se ongelma, että niistä ei voi tehdä paksuja sillä ne jäävät sisältä pehmeiksi.

Pehmeä kauraleipä sisältää kaurajauhoja sekä tattarijauhoja, eli ohje sopii hyvin gluteiinitonta ruokavaliota noudattaville. Ohjeessa ei myöskään ole käytetty maitoa.

Pehmeän kauraleipä ohjeen löysin täältä On my way -blogista. Voin sanoa, että tämä kauraleipä kyllä maistui, ihanan pehmeää ja niin maukasta. Mulla oli vähän liian suuri leipävuoka, joten leivästä ei tullut niin korkea, mutta ei haitannut maku ratkaisee! Jätin alkuperäisestä ohjeesta kanelin pois ja vaihdoin kaurajuoman mantelimaitoon. Vähensin myös hunajan määrää.

Jos et pidä kookosöljyn mausta niin suosittelen vaihtamaan öljyn johonkin toiseen. Kookosöljy maistuu ihanasti leivässä, ja minä pidän kovasti siitä mausta.

Kauraleipä on parasta heti uunista tultua voinokareen kanssa. Maistuu hyvälle seuraavaanakin päivänä. Kokeile myös paahdettuna.

Jos pidät vuokaleivistä, kurkkaa myös tämä vuokaleipä resepti https://avokadoajasitruunaa.fi/maukas-vuokaleipa/

pehmeä kauraleipä
20200413 165129 1
Print

Pehmeä kauraleipä

by:

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
Pehmeä kauraleipä
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:30 mins
  • Serves:8
  • Freezable:Yes

Nutrition per portion

Ingredients
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2-1 tl Maldon suolaa
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl pellavansiemenrouhetta/pellavansiemeniä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl kaurajauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl mantelimaitoa (sokeroimaton) tai kaurajuomaa
  • 3 rkl kookosöljyä sulatettuna
Method
  • Vatkaa kulhossa kananmunat, leivinjauhe ja ruokasooda ja suola.
  • Lisää joukkoon mantelimaito, pellavansiemenrouhe/siemenet, kaurahiutaleet, sulatettu kookosöljy sekä hunaja.
  • Lisää kaurajauhot seoksen joukkoon pienissä erissä siivilän läpi. Sekoita puulastalla.
  • Anna taikinan levätä leivinliinan alla n. 10 min.
  • Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (21 x 11 cm). Ripottele päälle kaurahiutaleita.
  • Paista leipää 175 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy