Vietnamilaiset kevätrullat

20200421 183803

Keväisin iskeä todellä värikäs kausi. Väriä pitää saada ja paljon joka paikkaan. Nyt on menossa värikkäät kevätrullat. Mä olen viikon sisällä tehnyt kolme kertaa näitä vietnamilaisia kevätrullia eri dippikastikkeilla. Tässä ohjeissa kaksi niistä parasta. Täytteet ovat olleet jokakerta melkein samat, toisiin laitoin marinoitua tofua.

Kevätkääryleethän on kivaa näperreltävää ruokaa. Kiireisen hommaa se ei ole. Kun ensin pilkkoo kasvikset ja sitten alkaa rullailemaan riisipaperiarkkeja. Tekee dippikastikeet. Siinä menee hetki.

Täytteeksi voi laittaa omia suosikkeja. Tässä muutamia vinkkejä täytteiksi: punakaalia, porkkanaa, kurkkua, paprikaa, avokadoa, purjoa, kevätsipulia, salaatteja, ituja, sieniä, yrttejä ja mitä vielä. Voihan sinne sujauttaa esim fetaakin joukkoon.

Kastikkeista chilinen on kevyempi ja maapähkinäinen on luonnollisesti ei niin kevyt.

Riisipaperirullat sopii hyvin tarjottavaksi heillekkin joilla on erityisruokavalio. Riisipaperirullathan ovat gluteiinittomia ja maidottomia. Jos et syö kevätrullia heti, niiden päälle kannattaa laittaa kelmua. Kevätrullat muuten tuppaavat tarttumaan toisiinsa.

Jos kaipaat lisää rouskuvia vihannesohjeita niin kurkkaa myös tätä ohjetta https://avokadoajasitruunaa.fi/seesamitofu-salaattikaarot/

20200421 184128

Kevätrullat

  • salaattia
  • porkkanaa
  • kurkkua
  • punakaalia
  • paprikaa
  • avokadoa
  • yrttejä: basilikaa, korianteria
  • ituja
  • suolaa ja pippuria
  • 8 riisipaperiarkkeja
  • tofua, joko itsemarinoitua (tai nopeampi vaihtoehto valmiiksi marinoitua)
20200421 183908 2
Maapähkinäkastike

Maapähkinäkastike

  • 3 rkl sokeritonta määpähkinävoita
  • 1 tl soijakastiketta
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 2 tl erytritolia tai hunajaa/vaahterasiirappia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl vettä
Kevatkaaryleet2
Chilikastike

Chilikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • punainen chili (laita oman maun mukaan)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaahterasiirappia (tai enemmän)
  • 3 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl tamarin kastiketta tai soijakastikeetta
  • 3 rkl vettä
Kevatkaaryleet

Ohje:

  1. Tee kastikkeet. Lisää aineet pieneen kannelliseen purkkiin (esim. pieni Bona) ja ravistele sekaisin. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
  2. Sukaloi/leikkaaa vihannekset ohuiksi tikuiksi. Punakaalin voit raastaa esim. juustohöylällä.
  3. Jos käytät tofua niin leikkaa tofu pitkiksi suikaleiksi ja paista pannulla kauniin värisiksi.
  4. Pehmitä riisipaperit vedessä muutaman sekunnin ajan kun ne ovat joustavia. Laita riisipaperilevy talouspyyhkeen päälle hetkeksi (1 sec), niin että levy kuivaa. Noudata pakkauksen ohjeita. Laita täytteet levyn päälle ja aloita rullaamaan alareunasta. Käännä alareuna täytteiden päälle, käännä sitten sivut. Jos haluat voit leikata valmiit kääröt kahteen tai kolmeen osaan.
  5. Dippaa valmiit rullat dippikastikkeessa.
  6. Kääräise kevätrulla lautanen kelmuun,jos et syö niitä hetki ettei kullat kuivu.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy