Vietnamilaiset kevätrullat

Olen nyt viikon sisällä tehnyt kolme kertaa näitä vietnamilaisia kevätrullia eri dippikastikkeilla. Tässä ohjeissa kaksi niistä parasta. Täytteet ovat olleet jokakerta melkein samat, toisiin rulliin laitoin marinoitua tofua.

Kevätkääryleethän on kivaa näperreltävää ruokaa. Kiireisen hommaa se ei ole. Kun ensin pilkkoo kasvikset ja sitten alkaa rullailemaan riisipaperiarkkeja. Dippikastikkeen tekemiseenkin menee hetki, mutta ihaniahan nämä ovat.

Täytteeksi voi laittaa omia suosikkeja. Tässä muutamia vinkkejä täytteiksi: punakaalia, porkkanaa, kurkkua, paprikaa, avokadoa, purjoa, kevätsipulia, salaatteja, ituja, sieniä, yrttejä ja mitä vielä. Voihan sinne sujauttaa esim fetaakin joukkoon.

Kastikkeista chilinen on kevyempi ja maapähkinäinen on luonnollisesti ei niin kevyt.

Riisipaperirullat sopii hyvin tarjottavaksi heillekkin joilla on erityisruokavalio. Riisipaperirullathan ovat gluteiinittomia ja maidottomia. Jos et syö kevätrullia heti, niiden päälle kannattaa laittaa kelmua. Kevätrullat muuten tuppaavat tarttumaan toisiinsa.

Jos kaipaat lisää rouskuvia vihannes ohjeita niin kurkkaa myös tätä ohjetta Seesamitofu-salaattikaarot

Kevätrullat

  • salaattia
  • porkkanaa
  • kurkkua
  • punakaalia
  • paprikaa
  • avokadoa
  • yrttejä: basilikaa, korianteria
  • ituja
  • suolaa ja pippuria
  • 8 riisipaperiarkkeja
  • tofua, joko itsemarinoitua (tai nopeampi vaihtoehto valmiiksi marinoitua)
Maapähkinäkastike

Maapähkinäkastike

  • 3 rkl sokeritonta määpähkinävoita
  • 1 tl soijakastiketta
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 2 tl erytritolia tai hunajaa/vaahterasiirappia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl vettä
Chilikastike

Chilikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • punainen chili (laita oman maun mukaan)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaahterasiirappia (tai enemmän)
  • 3 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl tamarin kastiketta tai soijakastikeetta
  • 3 rkl vettä

Ohje:

  1. Tee kastikkeet. Lisää aineet pieneen kannelliseen purkkiin (esim. pieni Bona) ja ravistele sekaisin. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
  2. Sukaloi/leikkaaa vihannekset ohuiksi tikuiksi. Punakaalin voit raastaa esim. juustohöylällä.
  3. Jos käytät tofua niin leikkaa tofu pitkiksi suikaleiksi ja paista pannulla kauniin värisiksi.
  4. Pehmitä riisipaperit vedessä muutaman sekunnin ajan kun ne ovat joustavia. Laita riisipaperilevy talouspyyhkeen päälle hetkeksi (1 sec), niin että levy kuivaa. Noudata pakkauksen ohjeita. Laita täytteet levyn päälle ja aloita rullaamaan alareunasta. Käännä alareuna täytteiden päälle, käännä sitten sivut. Jos haluat voit leikata valmiit kääröt kahteen tai kolmeen osaan.
  5. Dippaa valmiit rullat dippikastikkeessa.
  6. Kääräise kevätrulla lautanen kelmuun,jos et syö niitä hetki ettei kullat kuivu.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*