Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegan)

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä

Kevyt kermainen avokadosta tehty caesarkastike on valmistettu ilman öljyä, kananmunaa ja anjovista. Sopii hyvin tämmöiselle ikilaihduttajalle. Caesarsalaatti on super hyvää salaattia, mutta kuten tiedätte on yleensä varsinainen kaloripommi.

Löysin Detoxinista-sivuilta tämän kastikkeen. Salaattikastikkeen maku on aivan loistava. Kastiketta voi lorotella oikeastaa minkä tahansa salaatin päälle. Kastikeeseen on saatu makua mm. ravintohiivalla. En laittanut ohjeen mukaan kastikkeeseen nin paljon vettä, enkä myöskään laittanut 5 kpl valkosipulinkynttä.

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegaaninen)

Mun Ceasarsalaattiin laitetaan Romainesalaattia, kirsikkatomaatteja ja paahdettua leipää. Salaatin kanssa syödään keitettyjä kananmunia. Päälle lorautetaan avokadocaesarkastiketta. Joskus ehkä lisään extrana avokadoa :). Sinähän voit rakentaa omannäköisesi kokonaisuuden, ja suosittelen todellakin kokeilemaan tätä salaattikastiketta.

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegaaninen)
Voit tehdä kastikkeesta ohuempaakin, lisää vain enemmän vettä.

Voisit pitää myös näistä salaattiohjeista:
Herkullinen-rucolasalaatti
Tulinen pastasalaatti
Tortellini-pinaattisalaatti
Tonnikala-pasta salaatti
Meksikolainen salaatti
Tomaatti-kurkku-avokadosalaatti

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes

Ainekset:

  • Salaatti

  • Romaine salaattia tai jotain muuta salaattia

  • kirsikkatomaatteja

  • 2 kpl keitettyjä kananmunia

  • Täysjyväleipää paahdettuna

  • Avokadoceasar kastike
  • 1 iso avokado (tai 2 pientä)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 tl omenaviinietikkaa

  • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)

  • 1 tl Dijon Hunaja-sinappia (tai jotain muuta makeahkoa sinappia)

  • Maldon suolaa oman maun mukaan

  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita

  • n. 1 dl vettä (laita osissa niin tiedät kuinka paksua haluat kastikkeesta)

Valmistus ohjeet:

  • Sekoita kaikki kastikeainekset blenderissä sekaisin, kunnes seos on tasaista. Lisää mausteita ja vettä tarvittaessa.
  • Tee salaatti. Revi salaatinlehdet ja puolita kirsikkatomaatit. Paahda täysjyväpaahtoleivät ja pieni kuutioiksi.
  • Asettele salaatti ja tomaatit kulhoon. Laita leipäkuutiot ja puolitetut kananmunat salaatin päälle. Lisää kastike.
  • Kastike säilyy jääkaapissa pari päivää.

Notes

  • Voit lisätä parmesaanilastuja päälle.

KEVYT AVOKADOCAESAR ILMAN ÖLJYÄ 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*