Aamiaispizza

Aamiaispizza

Aamullakin voi syödä pizzaa, miksei. Vielä, kun se on valmistettu terveellisistä ja ravitsevista aineksista, niin mikä sen parempaa. Pohja on valmistettu täysjyvävehnäjauhoista, pellavansiemenistä ja jogurtista. Päälle levitetään pinaattia, kirsikkatomaaatteja ja juustoa, lopuksi niiden keskelle rikotaan kananmuna. Pizzat laitetaan uuniin n. 10 minuutiksi. Koko pizzan valmistukseen ei mene kuin reilu 20 minuuttia. Kaloreitakaan ei yhdessä pizzassa ole kuin n. 250 kcal.

Aamiaispizza

Aamiaispizza

4 pientä pyöreää pizzaa

  • Pohja:
  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl Maldon merisuolahiutaleita
  • 2,5 dl kreikkalaista jogurttia 6 % ( valuta ylimääräinen neste pois)
  • 1-2 rkl pellavansiemeniä
  • Täyte:
  • kourallinen babypinaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • kevyt juustoraastetta
  • 4 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria

Ohjeet:

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää jogurtti sekaan.
  • Levitä pöydälle jauhoja ja vaivaa hetken taikinaa. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse taikinasta pyöreät pizzapohjat.
  • Levitä pohjan päälle pinaatit, juusto ja puolitetut kirsikkatomaatit. Jätä keskelle tyhjää tilaa kananmunaa varten. Riko kananmuna keskelle. Ripottele suolaa ja mustapippuria kananmunan päälle.
  • Laita pizzat uuniin paistumaan n. 10-12 minuutiksi.
  • Nauti Aamiaispizza aamupalalla tai brunssilla. Se on myös loistava piknikeväs kylmänäkin syötynä.

Täältä löydät lisää herkullisia samankaltaisia ohjeita:
Kananmuna-feta-leipä kupposet
Avokado-kananmunatoastit

Aamiaispizza

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*