Kasvisfrittata

Kasvisfrittata

Kasvisfrittata eli kasvismunakas on herkullinen iltapala, kevyt lounas tai tarjoile se vaikkapa brunssilla. Tämän herkku fritattan kruunaa maustettu kermaviili, tuoreet yrtit ja paahdetut auringonkukansiemenet.

Kasvisfrittata
Kasvisfrittata

Täältä löydät lisää herkullisia munakasohjeita:

https://avokadoajasitruunaa.fi/kasvismunakas/
https://avokadoajasitruunaa.fi/herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla/
https://avok
adoajasitruunaa.fi/munakas-mustapapu-paprika-taytteella/
https://avokadoajasitruunaa.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/
https://avokadoajasitruuna
a.fi/pienet-herkkusieni-munakkaat/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kasvisfritatta/
https://avokadoajasitruunaa.fi/porkkana-munakaspihvit/

Kasvisfrittata

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat, pikkusuolaiset
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 8 kananmunaa

  • 1/2 dl maitoa

  • 200 g kevyt kermaviiliä
    (1/2 purkkia kermaviiliä kerma-munaseoksen sekaan
    ja 1/2 purkkia maustettuna frittatan päälle) 

  • 200 g porkkanoita

  • 1 iso paprika

  • 15–20 cm pala purjoa (tai kevätsipulia sama määrä)

  • 1 iso punasipuli

  • 100 g herkkusieniä

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • suolaa ja mustapippuria

  • ripaus timjamia

  • 1/2 dl tuoretta basilikaa

  • 10 kirsikkatomaattia

  • 100–150 g kevyttä juustoraastetta

  • 1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna uuni 200°asteeseen.
  • Leikkaa porkkanoista hienoja suikaleita tai raasta karkeaksi raasteeksi. Viipaloi paprika, sipuli, purjo ja herkkusienet. Kuumenna pannu ja lisää sinne öljyä. Lisää kuumalle pannulle porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista n. 5 minuutin ajan. Lisää pannulle purjo, sipuli, valkosipulimurska ja herkkusienet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella timjamia. Paista kasviksia vielä parin minuutin ajan. Lopuksi lisää kasvisten joukkoon hienonnettu basilika.
  • Sekoita kulhossa rikotut munat, kerma, persiljasilppu ja ½ purkkia kermaviiliä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Voitele uunivuoka/ uunipannu (halk n. 30cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä kasvikset uunivuuan pohjalle. Kaada muna-kermaseos kasvisten päälle. Levitä juustoraaste. Lisää kirsikkatomaatit.
  • Sekoita jäljelle jääneeseen kermaviiliin 1 tl sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Lusikoi pieniä annoksia maustettua kermaviiliä frittatan päälle. Laita vuoka uuniin puolen tunnin ajaksi tai kunnes frittata on hyytynyt.
  • Levitä paahdetut auringonkukansiemenet fritatan päälle. Leikkaa paloiksi ja tarjoile frittata leivän ja raikkaan salaatin kanssa.
Kasvisfrittata

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*