Paprika-valkosipulikastiketta ja pastaa

Paprika-valkosipulikastiketta ja pastaa

Tämä resepti sai innoituksensa meidän viimeiseltä Italian matkalta, joka oli aivan mahtava viikon seikkailu ruoan ja nautiskelun maailmassa. Kun palasimme kotiin, halusin tuoda ripauksen tuosta ihanasta italialaisesta tunnelmasta omalle ruokapöydällemme. Ja niin syntyi tämä herkullinen Paprika-valkosipulikastike, joka sopii täydellisesti pastan kanssa nautittavaksi.

Kaksi isoa paprikaa, jotka saavat uunissa ihanan makean maun ja kevyen paahtuneen kuoren. Ne ovat täydellisiä, kun ne jäähtyivät hieman ja niistä poistetaan kuoret. Kuumalle pannulle lisätään valkosipulit ja sipulit. Sinne lisäään reilu lusikallisen tomaattipyrettä ja ripaus chiliä, antamaan kastikkeelle sitä kaivattua potkua. Eikä tässä tarvitse olla liian tarkkoja mittausten kanssa, saat heittää mausteet fiiliksen mukaan! Kun kaikki ainekset saivat kaverikseen kermaa ja kypsyivät pannulla hetken aikaa, kaivetaan esiin blenderi. Kastike sai pyörähtää siellä, kunnes se muuttuu täydellisen tasaiseksi ja täyteläiseksi.

Ja siinä se on! Herkullinen Paprika-valkosipulikastike on valmis. Se on täynnä auringonpaistetta ja italialaista makua. Buon appetito!


Paprika-valkosipulikastiketta ja pastaa

Kurkkaa täältä lisää pastakastikeohjeita:

Pastaa-pinaatilla-ja-aurinkokuivatulla-tomaatilla
Tomaatti-kanapasta
Kevainen-pasta-annos-parsalla
Verso pestopasta
Nyhtokaurapasta
Hernepestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta

Paprikapastakastike

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4-6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

40

minutes

Ainekset:

  • 2 isoa paprikaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 iso sipuli

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • chiliä

  • 2,5 dl (kevyt) kermaa

  • (parmesaanijuustoa)

  • Lisäksi
  • Pastaa

Valmistus ohjeet:

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese paprikat ja leikkaa ne kahteen osaan. Poista siemenet.
    Aseta paprikapalat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes paprikoiden kuoret hieman ruskistuvat. Poista paprikoiden kuoret varovasti, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Voit käyttää apuna veistä. Huom! voit myös grillata tai laittaa air-fryeriin paprikat.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskilämmöllä.Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli pannulle ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää pannulle paahdetut paprikapalat, tomaattipyre ja chili. Sekoita hyvin. Kaada kerma pannulle ja keitä kastiketta muutaman minuutin ajan, kunnes seos on hieman paksuuntunut ja maut ovat sekoittuneet. Mausta suolalla. (Voit lisätä parmesaania kastikkeeseen tai vasta valmiiseen annokseen).
  • Siirrä kastike blenderiin ja aja se tasaiseksi kastikkeeksi.Tarkista maku.
    Tarjoile kastike pastan kanssa. Voit halutessasi ripotella päälle raastettua parmesaanijuustoa.
Paprika-valkosipulikastiketta ja pastaa
Paprika-valkosipulikastiketta ja pastaa

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*