KevÀt on tÀÀllÀ ja mikÀ olisi parempi tapa juhlistaa sitÀ kuin herkullisella pasta-annoksella? TÀssÀ reseptissÀ yhdistyvÀt herkulliset herkkusienet, parsa, kevÀtsipuli ja herneet saaden pastan maistumaan upealta ja tuoreelta. TÀmÀ annos on tÀydellinen valinta niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja kevÀistÀ!
Kun olet kerÀnnyt kaikki tarvittavat ainekset, aloita keittÀmÀllÀ pastaa suolatussa vedessÀ ohjeiden mukaan. Pastan keittyessÀ voit valmistella muita aineksia. Aloita pilkkomalla herkkusienet ja paistamalla ne öljyssÀ. Kun sienet ovat saaneet hieman vÀriÀ, lisÀÀ joukkoon parsa, kevÀtsipuli ja herneet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja ovat saaneet hieman vÀriÀ. Mausta seos suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Kun pasta on kypsÀÀ, valuta se ja lisÀÀ se sitten pannulle vihannesseoksen kanssa. LisÀÀ oliiviöljyÀ, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Sekoita kunnolla, jotta pastan maku yhdistyy vihannesten kanssa. Annostele pasta lautasille ja ripottele pÀÀlle hieman raastettua parmesaania. Voilà ! Herkullinen ja kevÀinen pasta-annos on valmis!
KevÀinen pasta-annos parsalla


LisÀÀ pasta ohjeita löydÀt tÀÀltÀ:
Pastaa-pinaatilla-ja-aurinkokuivatulla-tomaatilla
Verso pestopasta
Nyhtokaurapasta
Hernepestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta
KevÀinen pasta-annos parsalla
Course: LounaatDifficulty: Helppo4-5
servings10
minutes10
minutesAinekset:
1 iso sipuli (tai 3 shalottisipulia)
3 valkosipulinkynttÀ
oliiviöljyÀ paistamiseen
250 g herkkusieniÀ tai siitakesieniÀ
1 nippu parsaa
kourallinen tuoretta persiljaa
1/2 pkt kevÀtsipulia
2-3 dl pakasteherneitÀ
- Kastike
2 rkl oliiivöljyÀ
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
- LisÀksi
200 g pastaa (spagettia tai tagliatellea)
parmesaania raastettuna
Valmistus ohjeet:
- Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan liedelle ja keitÀ pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Pieni kevÀtsipulit ja silppua persilja. Valmistele parsat: Katkaise parsojen puumaiset tyviosat ja pilko parsat 3-4 osaan. (Voit kuoria parsat ohuelti mikÀli kuori tuntuu paksulta ja varren tyviosa puumaiselta).
- LÀmmitÀ öljyÀ paistinpannulla keskilÀmmöllÀ. LisÀÀ sipuli, valkosipuli ja sienet, paista n. 5 minuuttia. Kun sienet ovat saaneet hieman vÀriÀ, lisÀÀ joukkoon kevÀtsipuli ja herneet. Mausta suolalla ja sekoita ja paista pari minuuttia. Aseta sivuun. Paista parsat pannulla öljyssÀ, mausta taas suolalla ja pippurilla. KypsennÀ hiukan pehmeiksi ja kirkkaan vihreiksi.
- YhdistÀ kattilassa valutettu pasta, sieniseos ja parsat. Sekoita pastaan oliiviöljy, sitruunamehu ja parmesaaniraaste. LisÀÀ suolaa ja pippuria. Tarkista maku. LisÀÀ tarvittaessa sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Tarjoa parsapasta parmesaaniraasteen kanssa.
