Pizza kukkakaalipohjalla

Pizza kukkakaalipohjalla

Kukkakaalista ja juustosta saa maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Pizzapohja on terveellisempikin kuin tavallinen pizzapohja. Kukkakaalipizzasta ei tule yhtä rapeaa kuin perinteisestä, mutta maistuu silti hyvälle. Tämän ohjeen pizzan täytin tomaattikastikkeella, kasviksilla ja mozzarellajuustolla.

Pizza kukkakaalipohjalla
Pizza kukkakaalipohjalla

Kurkkaa nämäkin pizza ohjeet:
Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvispohjainen pizza
Terveellisempi kasvispiirakka
Kaurainen juurespizza

Pizza kukkakaalipohjalla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Aamu- ja välipalat
Servings

2-4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

35

minutes

pohja Ainekset:

  • 1 pieni kukkakaali

  • 1 kananmuna

  • 2 dl (kevyempää) juustoraastetta

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • Täytteet: esim.
    paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettä
    punasipulia
    herkkusieniä
    valkosipulia
    mustapippuria
    basilikaa tai oreganoa
    aurinkokuivattuja tomaatteja
    Kevyt mozzarellajuustoa
    Päälle: rucolaa

Valmistus ohjeet:

  • Raasta kukkakaali. Laita pannulle tilkka öljyä ja sekoittele hetken aikaa kukkakaaliraastetta pannulla niin, että pinta saa hiukan väriä.
  • Yhdistä kukkakaalimurut, kananmuna, juustoraaste, öljy ja mausteet.
  • Muotoile seoksesta kaksi pyöreää pizzapohjaa.
  • Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  • Lisää täytteet pohjan päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
  • Laita pizzan päälle runsaasti rucolaa. Nauti!

Notes

  • Vinkki: Kuulota herkkusieniä ja sipuleita hetken aikaa pannulla. Lisää mustapippuria joukkoon.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*