Kukkakaalista ja juustosta saa maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Pizzapohja on terveellisempikin kuin tavallinen pizzapohja. Kukkakaalipizzasta ei tule yhtÀ rapeaa kuin perinteisestÀ, mutta maistuu silti hyvÀlle. TÀmÀn ohjeen pizzan tÀytin tomaattikastikkeella, kasviksilla ja mozzarellajuustolla.

Kurkkaa nÀmÀkin pizza ohjeet:
Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvispohjainen pizza
Terveellisempi kasvispiirakka
Sadonkorjuu pizza
Pizza kukkakaalipohjalla
Course: Aamu- ja vÀlipalat2-4
servings15
minutes35
minutespohja Ainekset:
1 pieni kukkakaali
1 kananmuna
2 dl (kevyempÀÀ) juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
1 rkl oliiviöljyÀ
TĂ€ytteet: esim.
paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettÀ
punasipulia
herkkusieniÀ
valkosipulia
mustapippuria
basilikaa tai oreganoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
Kevyt mozzarellajuustoa
PÀÀlle: rucolaa
Valmistus ohjeet:
- Raasta kukkakaali. Laita pannulle tilkka öljyÀ ja sekoittele hetken aikaa kukkakaaliraastetta pannulla niin, ettÀ pinta saa hiukan vÀriÀ.
- YhdistÀ kukkakaalimurut, kananmuna, juustoraaste, öljy ja mausteet.
- Muotoile seoksesta kaksi pyöreÀÀ pizzapohjaa.
- Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- LisÀÀ tÀytteet pohjan pÀÀlle ja jatka paistamista vielÀ 10 minuuttia.
- Laita pizzan pÀÀlle runsaasti rucolaa. Nauti!
Notes
- Vinkki: Kuulota herkkusieniÀ ja sipuleita hetken aikaa pannulla. LisÀÀ mustapippuria joukkoon.