Tuorehernekeittoa ja tofua

Tuorehernekeittoa ja tofua

Tuorehernekeitto on raikasta ja todella nopea valmistaa. Loistava nopea arkiruoka. Mä olin katsellut jo aikaa sitten tätä Jalotofun tuorehernekeitto-ohjetta ja ajatellut, että joku päivä mä vielä teen sitä. Keitto houkutteli mua pirteällä värillään :) Tässähän sitä nyt sitten on. Kokeiltu ja todettu hyväksi.

Tuorehernekeittoa ja tofua ripoteltuna päälle

Tofu sopii loistavasti ripoteltavaksi keiton päälle. Siihen sopisi myös hyvin raejuusto tai paistettu Mifukin. Söin pienen annoksen keittoa ja siitä tuli todella täyteen. Keitosta riittää neljälle syötävää, jos ei hurjan isoja annoksia kaipaa.

Tuorehernekeitto
Print

TUOREHERNEKEITTOA JA TOFUA

by:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:5 mins
  • Cook Time:15 mins
  • Serves:4

Nutrition per portion

Ingredients
  • 600g pakasteherneitä (tai tuoreita)
  • 2-3 kpl salottisipulia
  • 2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 dl kaurakermaa (tai tavallista kevyt kermaa)
  • Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • 1 pkt Marinoitua Jalotofua
  • Oliiviöljyä paistamiseen
Method
  • Kuori ja silppua salottisipulit pieneksi . Kuullota ne kattilassa pienessä öljytilkassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatetut herneet, kasvisliemi ja puolet kermasta. Kiehauta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon silputtu basilika sekä loput kermasta.
  •  Soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää lopuksi kivennäisvesi ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna uudelleen ja tarkista maku.
  • Kuutio tofu pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Laita tofukuutiot lopuksi valmiin tuorehernekeiton päälle.
  • VINKKI: Voit käytää tofun sijasta raejuustoa tai paistettua Mifua.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy