Helppo aurinkokuivattu tomaatti-ricottapasta

Helppo aurinkokuivattu tomaatti-ricottapasta yhdessä kattilassa

Pasta – Se on usein pelastus kiireisenä päivänä. Mä olen ihastunut tähän helppoon aurinkokuivatulla tomaatilla maustettuun pastaan, jonka kruunaa ylellinen vaahdotettu ricotta. Vaahdotettu ricotta antaa pastalle kermaisen lisäsäväyksen, joka tekee siitä poikkeuksellisen herkullisen. Ja vaikka voisi kuvitella, että tällaisen pastan valmistus vie aikaa, kaikki tapahtuu yhdessä kattilassa. Ei siis kauheasti tiskiä. Ja jos mietitte, meneekö tämä nyt liian vaikeaksi, niin ei hätää. Yhden kattilan taktiikka on tässä se juttu. Sekoitat vain kaikki aineet kattilassa ja annat niiden muhia yhdessä. Helppoa, eikö?

Niin, ja jos sattuisitte tekemään isomman satsin, voin luvata, että tämä pasta on vähintään yhtä hyvää seuraavana päivänä. Ei siis haittaa, jos jää yli – päinvastoin. Kokeilitteko jo? Pidittekö yhtä paljon kuin minä?

 Jos tykkäsit tästä reseptistä, nämä saattavat myös maistua:

Paprika-valkosipulikastiketta-ja-pastaa
Pastaa-pinaatilla-ja-aurinkokuivatulla-tomaatilla
Tomaatti-kanapasta
Kevainen-pasta-annos-parsalla
Verso pestopasta
Nyhtokaurapasta
Hernepestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta

Helppo aurinkokuivattu tomaatti-ricottapasta

Helppo aurinkokuivattu tomaatti-ricottapasta yhdessä kattilassa

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset:

  • 200 g aurinkokuivatut tomaatit öljyssä

  • 2 pientä salottisipulia, silputtuna

  • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

  • 1,5 tl paprikamaustetta

  • ripaus chiliä

  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

  • 400-500 g pastaa

  • 250 g ricottajuustoa (esim Pirkka)

  • 2-3 rkl sitruunamehua

  • loraus hunajaa

  • 2 dl raastettua parmesaania

  • hienonnettua tuoretta basilikaa

  • hienonnettua tuoretta persiljaa

  • hienonnettua tuoretta tilliä

Valmistus ohjeet:

  • Lisää 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä isoon kattilaan tai paistinpannuun, jossa on korkeat reunat. Lämmitä pannu keskilämmöllä. Lisää hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Paista parin minuutin ajan. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, paprikamauste, ja ripaus chiliä, suolaa sekä pippuria. Paista hetken aikaa, noin 3-5 minuuttia. Lisää 9-10 dl vettä ja kiehauta. Lisää pasta ja keitä usein sekoittaen, kunnes pasta on al dente.
  • Sillä välin sekoita ricotta ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kunnes seos on kermaista. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lorauksella hunajaa. Maista.
  • Lisää pastaan raastettu parmesaani ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon runsaasti silputtua basilikaa, persiljaa ja tilliä.
  • Lisää vaahdotettu ricotta kevyesti kuuman pastan joukkoon. Viimeistele annokset lisäämällä yrttejä ja parmesaania päälle.

Notes

  • Maistuu tosi hyvälle myös jos sotket tonnikalaa sekaan.
Helppo aurinkokuivattu tomaatti-ricottapasta
Helppo aurinkokuivattu tomaatti-ricottapasta yhdessä kattilassa

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*