Herkulliset sokerittomat granola-välipalakeksit

Terveelliset granola- välipalakeksit

Herkulliset sokerittomat granola-välipalakeksit ovat kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto esimerkiksi välipalaksi. Keksit eivät sisällä ollenkaan valkoista sokeria tai rasvaa. Tein samalla taikinapohjalla kaksi täysin erimakuista välipalakeksiä, vaihtamalla granolan toiseen makuun. Käytin näissä Pauluns Granolaa, joka on herkullista ja niissä ei ole käytetty sokeria eikä lisäaineita. Kaakao- Vadelma keksit ovat näistä kahdesta keksistä makeampia ja Kookos-mustikka-manteli maistuu hiukan kookokselta ja eivät ole ihan niin makealta. Testasin keksejä työpaikallani ja nämä keksit saivat vain kehuja :)

Tämän hetken intohimoni on kehitellä makeita terveellisempiä herkkuja ilman lisättyä sokeria. Näissä kekseissä on makeuttajana käytetty erytritolia (toiset kutsuu karppisokeriksi). Jos et tiedä mitä se on niin tässä tulee pieni tietopläjäys. Erytritoli on kaloriton sokerialkoholi, joka valmistetaan rypälesokerista luontaisen käymisprosessin avulla. Erytritolissa ei ole imeytyviä hiilihydraatteja eikä se nosta verensokeria. Erytritoli soveltuu kaikkeen makeutukseen tavallisen sokerin tavoin.

20201108 125008 1

Erytritoli eli sokeri on luontainen makeutusaine jolla voi korvata sokerin ilman sokerin kaloreita. Erytritoli ilman sokeria sopii mainiosti esimerkiksi karppaajille, diabeetikoille, laihduttajille.

Terveelliset  granola- välipalakeksit

Herkulliset sokerittomat granola-välipalakeksit

Kaakao-vadelma granolakeksit

Ohjeesta tulee n. 15 kpl keksejä

  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilijauutetta
  • 1 dl Foodinin luomu erytritoli
  • 4 dl mantelijauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 suolaa
  • 1/2-1 tl sitruunamehua
  • 2 dl Pauluns Granola -Kaakao Vadelma
Herkulliset sokerittomat granola-välipalakeksit

Kookos-mustikka-manteli granolakeksit

Ohjeesta tulee n. 15 kpl keksejä

  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilijauutetta
  • 1 dl Foodinin luomu erytritoli
  • 4 dl mantelijauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 suolaa
  • 1/2-1 tl sitruunamehua
  • 2 dl Pauluns paleo granola- kookos, mustikka ja manteli
  • 2 rkl kookoshiutaleita

Ohjeet:

  • Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin löysäksi vaahdoksi munat, vanilijauute ja Erytritoli.
  • Sekoita toisessa kulhossa keskenään mantelijauhot, granola leivinjauhe ja suola.
  • Lisää kuivat aineet munavaahdon joukkoon. Lisää sekaan myös sitruunamehu.
  • Tee taikinasta kostutetuin sormin palloja tai pötköjä ja paina ne lyttyyn leivinpaperin päälle pellille.
  • paista 175°asteessa n. 20 min.
  • Jäähdytä ja irrota sitten vasta leivinpaperista.
  • Nauti Herkulliset sokerittomat granola-välipalakeksit vaikkapa välipalana kahvitunnilla.

Voisit pitää myös näistä herkullisista välipaloista:
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveelliset-koyhat-ritarit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveelliset-suklaavohvelit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/suklaakahvi-proteiininapit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/ihanat-appelsiini-suklaa-proteiinipallot/
https://avokadoajasitruunaa.fi/maapahkina-kaakao-energiapallot/
https://avokadoajasitruunaa.fi/parhaat-proteiiniletut/

20201108 124825 2

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy