Kevyt keitto maistuu varsinkin kesällä. Se on loistava lounas, josta ei tule hirveän ahkyksi ja on myös todella kevyttä ruokaa. Keittoa voi valmistaa ison kattilallisen ja lämmittää useampana päivänä peräkkäin.
![Kasviskeitto](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2029/05/DSC6863.jpg)
![Kasviskeitto](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2029/05/DSC6864-808x1024.jpg)
Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
kasvisminestrone-keitto
paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
kookos-inkivaari-tomaattikeitto
herkullinen-vihanneskeitto
meksikolainen-keitto
lihapulla-pastakeitto
Kasviskeitto
Course: KeitotDifficulty: Helppo8
servings15
minutes30
minutesAinekset:
1,2 l vettä +2 kasvisliemikuutiota
pieni kukkakali
2 isoa porkkanaa
2 sellerin vartta
1 sipuli
2 punaista paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 reilu rkl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria
1,5 tl oreganoa
1,5 tl basilikaa
3 laakerinlehteä
1 rkl kookossokeria tai tavallista sokeria
1 pussi pinaattia
Koristeluun: tuoretta lehtipesiljaa
Valmistus ohjeet:
- Laita pienityt kukkakaalin palat kasvisliemeen kiehumaan. Keitä n. 15 minuutin ajan.
- Kuulota silläaikaa pienittyjä paprikoita, kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, porkkanoita ja selleriä hetken aikaa öljytyllä pannulla.
- Lisää vihannekset keiton joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja tomaattipyre. Mausta keitto yrteillä, laakerinlehdillä, sokerilla ja ripauksella suolaa.
- Anna kiehua kunnes kaikki vihannekset ovat sopivan pehmeitä (jätä purutuntumaa). Lisää keiton joukkon lopuksi pinaatinlehdet. Mausta lisää tarvittaessa.
- Koristele lehtipersiljalla. Nauti keitto leivän kanssa.
![Kasviskeitto](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2029/05/DSC6862.jpg)