Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuressalaatti on täydellinen syksyn ja talven salaatti. Miten hyvältä se maistuukaan. Paahdetut palsternakat, porkkanat ja sipulit, rucolan versot, saksanpähkinät ja feta antamassa lisää ruokaisuutta. Päälle ripotellaan hiukan sinappista kermaviilikastiketta.

Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuressalaatti

  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 pientä punasipulia
  • ruocolan versoja tai salaattisekoitusta
  • (kevyt) fetaa
  • saksanpähkinöitä
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike:

  • 1 prk (kevyt) kermaviiliä
  • 1 tl hunaja Dijon sinappia
  • murskattua valkosipulia oman maun mukaan
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Ohjeet:

Kuumenna uuni 200 ° C: seen. Leikkaa palsternakka ja porkkanat suikaleiksi ja punasipulit kuuteen osaan lohkoiksi. Laita vihannekset leivinpaperin päälle pellille. Ripottele vihannesten päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Laita uuniin 20 -30 minuutiksi, kunnes vihannekset on pehmenneet ja saaneet kauniin värin.

Valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset sekaisin. Laita jääkaaappiin odottamaan. Pieni saksanpähkinät ja jätä sivuun odottamaan.

Asettele salaatti laakean vadin pohjalle. Laita salaatin päälle paahdetut vihannekset. Murustele feta vihannesten päälle ja samoin sakasanpähkinämurut. Salaatinkastikkeen voi jokainen ripotella oman annoksensa päälle.

Syö paahdettu juuressalaatti sellaisenaan, tai esim. riistan tai broilerin lisäkkeenä. Salaatti maistuu niin lämpimänä kuin viileänäkin.

Täältä löydät lisää herkullisia salaattiohjeita:
Värikäs salaatti
Halloumisalaatti jogurttikastikkeella
Kasviksia ja jogurttiaiolia
Raastesalaatti
Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

paahdettu juuressalaatti

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*