Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti

 

Paahdettu perunasalaatti valmistetaan uunissa paahdetuista perunalohkoista ja paprikoista. Joukkoon lisätään maustekurkkua ja punasipulia. Salaatin viimeistelee sinappinen kermaviilikastike, tilli ja lehtipersilja. Perunasalaatti sopii sellaisenaan syötäväksi esim. keitettyjen ja lohkottujen kananmunien kanssa. Lisäkkeenä perunasalaatti sopii lähes minkä tahansa proteiinin kanssa. Herkkua!

Paahdettu perunasalaatti
Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti

4 annosta

  • 6-7 pientä tai keskikokoista perunaa
  • 2 paprikaa
  • 1/2-1 punasipuli hienoksi silputtuna
  • 1 maustekurkku
  • tuoretta tilliä oman maun mukaan
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Kastike:
  • 1 prk (kevyt) kermaviiliä
  • 1,5 tl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1/3 lehtipersilja nipusta

Ohje

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Lohko perunat kuutioiksi. Sekoita perunoiden joukkoon öljy, suola ja pippuri.

  • Levitä perunalohkot ja puolitetut paprikat pellille ja paista noin 15 minuuttia, ota paprikat pois ja jatka perunoiden paistamista vielä 5-10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna jäähtyä hieman.

  • Kuutio jäähtyneet paprikat ja laita kulhoon perunoiden kanssa. Lisää pienityt maustekurkut ja punasipulit joukkoon. Lisää myös hienonnettu tilli joukkoon.

  • Sekoita pienessä kulhossa kastike ainekset sekaisin. Pyöräytä kastike salaatin joukkoon ja koristele perisljasilpulla. Mausta lisää tarvittaessa.

  • Syö vähän haaleana tai kylmänä. Nauti!

Herkullisia perunalisäkkeitä löydät täältä lisää:
Yrttinen perunasalaatti
Murskaperunat kermaviilikastikkeella
Perunamuusimöykyt
Perunatomaatti uunivuoka
Herkullinen tomaattinen kasvisvuoka

Paahdettu perunasalaatti
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*