Paahdettuja porkkanoita

Paahdettuja porkkanoita, fetakastiketta ja riisiä

Kaipaatko helppoa ja herkullista lisäkeruokaa? Tässä yksi vaihtoehto sinulle. Uunissa paahdettuja porkkanoita, jogurtti-feta kastiketta ja riisiä tai riisi-ohra seosta. Lisäke sopii hyvin esim. broilerin kaveriksi. Löysäksi paistettu kananmunakin sopisi tämän annoksen päälle.

Paahdettuja porkkanoita

Täältä löydät lisää herkullisiä lisäkeruokia:
Uunijuurekset yrttimausteella
Rapeat ruusukaali
Balsamicomaustetut uunivihannekset
Palsternakka ranskalaiset
Paahdettu juuressalaatti

Paahdettuja porkkanoita, fetakastiketta ja riisiä

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeet
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

300

kcal

Ainekset:

  • 200 g täysjyväriisiä tai riisi-ohra seosta

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 500g pienempiä porkkanoita

  • oliiviöljyä

  • Maldon merisuolahiutaleita

  • 50-80 g Arla Apetina juustopala 8%

  • 1 dl kreikkalaista jogurttia

  • mustapippuria

  • Päälle: ruohosipulia, tai persiljaa

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna uuni 200 aseeseen.
  • Kuori porkkanat ja halkaise ne pituussuunnassa. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja lorauta oliiviöljyä päälle. Ripottele merisuolaa päälle. Laita uuniin paahtumaan n. 20-30 minuutiksi. Paahda kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.
  • Keitä riisi tai riisi-ohra seos pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio.
  • Valmista kastike sekoittamalla jogurtti, murennettu feta sekä pippuri.
  • Kaada riisi tarjoiluvadille. Asettele porkkanat riisin päälle. Lusikoi jogurtti-feta kastiketta päälle. Lopuksi ripottele ruohosipulisilppua.

Paahdettuja porkkanoita

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*