Kaipaatko helppoa ja herkullista lisäkeruokaa? Tässä yksi vaihtoehto sinulle. Uunissa paahdettuja porkkanoita, jogurtti-feta kastiketta ja riisiä tai riisi-ohra seosta. Lisäke sopii hyvin esim. broilerin kaveriksi. Löysäksi paistettu kananmunakin sopisi tämän annoksen päälle.
![Paahdettuja porkkanoita](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2021/02/IMG_1594-1-819x1024.jpg)
Täältä löydät lisää herkullisiä lisäkeruokia:
Uunijuurekset yrttimausteella
Rapeat ruusukaali
Balsamicomaustetut uunivihannekset
Palsternakka ranskalaiset
Paahdettu juuressalaatti
Paahdettuja porkkanoita, fetakastiketta ja riisiä
Course: Salaatit ja lisäkkeet10
minutes20
minutes300
kcalAinekset:
200 g täysjyväriisiä tai riisi-ohra seosta
1 kasvisliemikuutio
500g pienempiä porkkanoita
oliiviöljyä
Maldon merisuolahiutaleita
50-80 g Arla Apetina juustopala 8%
1 dl kreikkalaista jogurttia
mustapippuria
Päälle: ruohosipulia, tai persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 aseeseen.
- Kuori porkkanat ja halkaise ne pituussuunnassa. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja lorauta oliiviöljyä päälle. Ripottele merisuolaa päälle. Laita uuniin paahtumaan n. 20-30 minuutiksi. Paahda kunnes porkkanat ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.
- Keitä riisi tai riisi-ohra seos pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio.
- Valmista kastike sekoittamalla jogurtti, murennettu feta sekä pippuri.
- Kaada riisi tarjoiluvadille. Asettele porkkanat riisin päälle. Lusikoi jogurtti-feta kastiketta päälle. Lopuksi ripottele ruohosipulisilppua.
![Paahdettuja porkkanoita](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2021/02/IMG_1589-1.jpg)