Paahdetut perunat, kasvikset ja feta – tĂ€mĂ€ salaatti maistuu varmasti. Loistava salaatti mm. grilliruuan lisukkeena.

TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ perunasalaatteja:
Grillattu-perunasalaatti
Paahdettu perunasalaatti
Yrttinen perunasalaatti
Peruna-feta salaatti
Course: Salaatit ja lisÀkkeetDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
20
minutesAinekset:
600 g pieniÀ perunoita
1-2 rkl oliiviöljyÀ
1 tl paprikamaustetta
suolaa
1 punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 kurkkua
1 punainen paprika
mustia oliiveja
fetaa
- Kastike:
3 rkl oliiviöljyÀ
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl hunaja Dijon sinappia
1/2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
- Koristeeksi
persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Pese perunat ja lohko ne. LevitÀ perunat leivinpaperin pÀÀlle uunipellille. Lorauta perunoiden pÀÀlle öljyÀ ja ripottele paprikajauhetta ja suolaa. Paista 225 asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiÀ.
- Sekoita kastikeaineet sekaisin ja laita sivuun odottamaan.
- Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Viipaloi kurkku ja paprika. Leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi. Kaada kastike kasvisten joukkoon. Tarkista maku ja lisÀÀ tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Kasaa lÀmpimÀt perunat ja kasvikset kerroksittain vadille. LisÀÀ pÀÀlle murusteltu feta. Koristele persiljalla.
