Tortellinikeitto on helppo ja nopea arkikeitto. Kasviksina kÀytin tÀssÀ keitossa, porkkanaa, sipulia, selleriÀ ja babypinaattia. Keiton pÀÀlle tuoretta basilikaa. Keittoon kÀyvÀt niin tortelliinit kuin raviolitkin. Niiden tÀytteeksi sopii mikÀ vaan, jos kÀytÀt lihaisampaa tÀytettÀ tulee keitosta ruokaisampi.
Kurkkaa tÀÀltÀ lisÀÀ herkullisia keitto reseptejÀ:
Lihapulla-pastakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
Herkullinen-kasviskeitto/
Meksikolainen-keitto/
Kasvisminestrone-keitto/
Tomaatti-tortellinikeitto
Course: KeitotDifficulty: Helppo4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
4 porkkanaa
1 sipuli
1-2 (lehtisellerinvartta)
4 valkosipulinkynttÀ
1 rkl öljyÀ
2 tl yrttitarhan sekoitusta (Santa Maria)
6-7 dl vettÀ + 1-1,5 kasvisliemikuutiota
400 g tomaattimurskaa (Mutti)
suolaa
mustapippuria
(chiliÀ tuoretta tai kuivattua)
250 tortellineja tai ravioleja (esim tomaatti/mozzarella tai juusto/pinaattitÀyte)
1 pieni pussi babypinaattia
(1-2 dl 4 % kermaa)
- PÀÀlle
tuoretta basilikaaa runsaasti
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja leikkaa porkkanat/ (varsisellerit) paloiksi ja silppua sipuli. Kuulota vihanneksia öljyssÀ pannulla muutaman minuutin ajan. LisÀÀ joukkoon mursakattu valkosipuli ja yrttimauste. Kuulota minuutin ajan.
- Laita kattilaan vesi, liemikuutio ja tomaattimurska. Anna kiehua, ja vÀhennÀ lÀmpöÀ. LisÀÀ kuulotetut vihannekset joukkoon. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min, kunnes porkkanat ovat melkein kypsiÀ.
- LisÀÀ tortelliinit keiton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla (ja chilillÀ). Anna kiehua hiljalleen n. 3 min (ks pakkaus). LisÀÀ kerma joukkoon. Kuumenna.
- Tarjoile keitto tuoreen silputun bailikan kera.
Notes
- Jos lÀmmitÀt keiton uudestaan, keitto sakenee, lisÀÀ silloin vettÀ jouokkoon.