Uppomuna-pekonisalaatti_

Uppomuna-pekonisalaatti

Oletko yhtä hulluna uppomuniin kuin minä? Mikäpä olisi parempaa uppomunille kuin herkullinen salaatti? Tässä reseptissä yhdistyy parhaat puolet salaateista ja uppomunista – raikas salaatti kohtaa pehmeän ja silkkisen keltuaisen. Ja kun lisäät vielä ripauksen rapeaa kevyempää kanapekonia ja paahdettuja leipäpaloja sekaan, olet taivaassa!

Tämän reseptin salaisuus on tietenkin uppomunat. Uppomunan valmistus voi tuntua hieman pelottavalta, mutta älä anna sen häiritä sinua – kerran kun opit, se on helppoa kuin heinänteko.

Aloita hankkimalla laadukasta kanapekonia ja paahdettuja leipäpaloja. Leikkaa leipäpaloista pieniä kuutioita ja paahda ne rapeiksi. Paista kanapekonit rapeiksi ja leikkaa ne sitten pieniksi paloiksi.

Seuraavaksi voit aloittaa uppomunien valmistuksen. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää hieman etikkaa. Riko munanvarovasti kuppiin, jotta keltuainen pysyy ehjänä. Pyöritä kattilassa vettä varovasti ja lisää muna varovasti veteen. Anna munan kypsyä noin 3-4 minuuttia.

Kun uppomunat ovat valmiit, voit aloittaa salaatin kokoamisen. Laita salaatinlehdet lautaselle ja lisää päälle paahdetut leipäkuutiot, kanapekonipalat ja uppomunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ja siinä se on – täydellinen uppomuna-pekonisalaatti! Tämä resepti on herkullinen ja täyttävä, mutta silti kevyt. Se sopii täydellisesti lounaaksi tai illalliseksi.

Uppomuna-pekonisalaatti
Uppomuna-pekonisalaatti

Älä missaa näitä muita mahtavia kananmuna reseptejä:

Tomaatti-mozzarellafrittata
Herkkusieni-pekoni-uunimunakas
Leipämunakas
kasvismunakas
herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla
munakas-mustapapu-paprika-taytteella
mozzarella-tomaatti-munakas
pienet-herkkusieni-munakkaat
kasvisfritatta

Raejuusto-yrttimunakas
Pienet-tomaatti-mozzarella-annosmunakkaat

Uppomuna-pekonisalaatti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset:

  • salaattia (frisee)

  • 120 g kanapekonia

  • 2 kananmunaa

  • 2-4 viipaletta vaaleaa leipää

  • ruohosipulia

  • suolaa ja pippuria

  • Lisäksi
  • oliiviöljyä

  • vinegretteä

Valmistus ohjeet:

  • Leikkaa leipäpaloista pieniä kuutioita ja paahda ne rapeiksi öljyssä. (tai paahda leivänpaahtimessa) Paista kanapekonit rapeiksi ja leikkaa ne sitten pieniksi paloiksi.
  • Valmista uppomunat: Kiehauta kattilassa vettä ja lisää hieman etikkaa (noin 0,5 dl etikkaa / litra vettä). Riko munanvarovasti kuppiin, jotta keltuainen pysyy ehjänä. Pyöritä kattilassa vettä varovasti ja lisää muna varovasti veteen. Anna munan kypsyä noin 3-4 minuuttia. Voit kypsentää pari munaa samalla kertaa. Nosta muna pois kattilasta reikäkauhalla. Mausta suolalla.
  • Kun uppomunat ovat valmiit, voit aloittaa salaatin kokoamisen. Laita salaatinlehdet lautaselle ja lisää päälle paahdetut leipäkuutiot, kanapekonipalat ja uppomunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile. (Voit lisätä salaattiin halutessasi vinegretteä.)
Uppomuna-pekonisalaatti
Uppomuna-pekonisalaatti

Katso täältä lisää munakas oheita:

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*