10 Ideaa Miten Käyttää Proteiinijauhetta

10 ideaa miten käyttää proteiinijauhetta

 

Sana proteiinijauhe saattaa ensimmäisenä tuoda mieleen shakerissa olevan jauheen, johon vain lisätään vesi, sekoitetaan ja nautitaan treenin jälkeen. Tämä on kuitenkin vain osatotuus, sillä nykyajan heraproteiinijauheet sopivat vallan mainiosti myös vähäsokeristen ja proteiinipitoisten herkkujen valmistukseen.

Mihin kaikkeen proteiinijauhetta voi laittaa?

Lisäksi heraproteiini soveltuu kuohkeuttavan vaikutuksensa vuoksi loistavasti esimerkiksi smoothieihin. Sitä käyttäen valmistatkin todella helposti paitsi proteiinirikkaan myös vitamiinipitoisen ja todella herkullisen smoothiejälkkärin; laita joukkoon marjoja ja hedelmiä joko tuoreena tai pakasteesta. Jos haluat vaihtelua tai hiukan extraa, laita joukkoon vielä lisää ravintopitoisuutta tuomaan esimerkiksi muutama kuutio pakastepinaattia. Tätä herkkusmoothieta voit myös maustaa esimerkiksi raakalakritsijauheella tai tummalla kaakaojauheella. Proteiinipitoisia smootheita tuleekin tehty useamman kerran viikossa.

Heraproteiinia voi käyttää ruoanlaitossa samaan tapaan, kuin jauhoja. Se on niin monikäyttöinen, että voit valmistaa siitä sekä suolaista että makeaa ja sekä ruokaa että herkullisia leivonnaisia. Leivonnassa proteiinijauheella pystyy kätevästi korvaamaan osan muista käytetyistä jauhoista. Ruoanlaitossa se sopii esimerkiksi kastikkeiden valmistukseen.

Maustamatonta ja maustettua

Kumpi sitten kannattaa valita maustettu vai maustamaton? Kaikkein kätevin tapa on ostaa pussillinen sekä maustamatonta että maustettua jauhetta, joista voi valita käyttötarkoituksen mukaan. Maustettuja moni suosii palautusjuomassa. Maustetuilla jauheilla saa myös lisämakua esim. puuroihin, tuorepuuroihin, jogurtteihin ja pirtelöihin. Maustamattoman proteiinin etuja on se, ettei sen käyttö rajoitu ainoastaan smoothieihin, vaan sitä voi hyödyntää myös esimerkiksi suolaisissa taikinoissa ja puuroissa sekä sosekeitoissa.

Makoisia proteiiniherkkuhetkiä! 

10 ideaa miten käyttää proteiinijauhetta

Jugurtin seassa

Prodejugurtit ja rahkat kannattaa valmistaa itse, sillä se on todella helppoa ja maistuu varmasti paremmalta kuin kaupan valmiit. Kippoon vaan lisätään maustamatonta juggea/maitorahkaa, maustettua heraproteiinijauhetta ja päälle marjoja tai mysliä, helppoa!  Kokeile vaikkapa suklaanmakua maitorahkan tai jogurtin joukossa ja pähkinöitä päälle, herkullista!

10 ideaa miten käyttää proteiinijauhetta
Tämän prodejogurtti bowlin ohjeen löydät täältä: Herkku-proteiinijogurtti

Proteiinivaahdossa

Jos et ole vielä maistanut ja valmistanut proteiinivaahtoa, niin nyt on korkea aika. Proteiinivaahto herkullinen ja terveellinen välipala. Kun jäiset marjat blendataan yhdessä heraproteiinin kanssa, niistä syntyy uskomattoman kuohkea vaahto

Marjaisa proteiinivaahto
Proteiinivaahdon ohje löytyy täältä: Marjaisa-proteiinivaahto

Lettuihin ja vohveleihin

Heraproteiinista saa valmistettua herkullisia lettuja ja vohveleita, ilman viljaa ja sokeriakin. Herajauhetta voi käyttää kuppikakkujen, donitsein ja keksien valmistukseenkin. Meidän taloudessa tehdään todella usein proteiinilettuja, jotka nautitaan marjojen kera. Lettuihin ja vohveleihin sopii parhaiten maustamaton sekä vanilijan ja suklaan maut.

IMG 5436 1
Resepti näihin löytyy täältä: Vaniljaiset-proteiinivohvelit
DSC01948 1
Täältä löytyy: Parhaat-proteiiniletut

Leipään

Heraproteiini sopii leipätaikinan joukkoon. Pienelläkin määrällä jauhetta jauhojen seassa saat lisättyä taikinaasi proteiinia. Maustamaton proteiinijauhe sopii leipätaikinoihin.

20200509 183449
Proteiinileipästen ohje täältä: Parhaat-proteiinileipaset

Puuron seassa

Heraproteiinia voi laittaa tavallisten puurojen kuin tuorepuurojenkin joukkoon. Makuina olen käyttänyt suklaata, vanilijaa sekä maustamatonta, mikä ei maistu puuron joukosta. Proteiinijauhe puurossa lisää myös kylläisyyden tunnetta ja auttaa jaksamaan pidemmälle päivään.

Suklaanmakuinen proteiinipuuro
Tämän puuron ohjeen löydät täältä: Suklaanmakuinen-proteiinipuuro

Smoothieissa

Smoothie on terveellinen aamu- ja välipala, joka on helppo soveltaa jääkaapin ja pakastimen antimista Proteiinipitoisemman annoksesta saat, kun lisäät mittalusikallisen proteiinijauhetta smoothien joukkoon, Yleensä käytän maustamatonta herajauhetta, joskus vanilijanmakuista kun haluan saada vähän enemmän makua smoothieen.

DSC5751 2
Linkki: Banaani-appelsiini-mansikka-smoothie
Kesasmoothiekulho
Herkullisten smoothiekulhojen ohje täällä: Smoothiekulho-x-2

Proteiinipalloissa ja -patukoissa

Voi mitä herkkuja proteiinijauheesta saakaan. Esim. nämä applesiinin makuiset ovat super herkullisia.

20200305 162941 1 1 819x1024 1
Super herkulliset proteiinipallot: Appelsiini-suklaa-proteiinipallot

Köyhissä ritareissa

Näitä köyhiä ritareita kannattaa kokeilla, varsinkin kun tekee jotain hyvää. Ohjeesta löydät kaksi erilaista ohjetta: toinen maistuu suklaalle ja toinen maistuu hiukan vanilijalta.

20200526 143618
Köyhät ritarit kahdella tapaa: https: Proteiinipitoiset-koyhat-ritarit

Pipareihin

Nämä kauraiset piparit maistuvat, vaikka eivät näytäkkään kovin kummoisilta. Ohjeessa ei ole käytetty valkoista sokeria ollenkaan. Pipareita olen tehnyt yleensä maustamattomasta jauheesta.

IMG 1695 1
Helpot proteiinikeksit ilman lisättyä sokeria: Helpot-proteiinikeksit

10 ideaa miten käyttää proteiinijauhetta

10 ideaa miten käyttää proteiinijauhetta

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*