Arkiruokien suosikki tomaattinen jauheliha-pastakeitto. TÀyttÀÀ varmasti vatsan ja valmistuu alle puolessa tunnissa. Voi valmistaa kasvisjauhiksesta kasvisversion tÀstÀ keitosta. Kasviksena kÀytin paprikaa, mutta voit hyvin lisÀtÀ joukkoon esim. porkkanaa, kesÀkurpitsaa tai parsaa.
TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ herkullisia keitto reseptejÀ:
Tomaatti-tortellinikeitto
Lihapulla-pastakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
Herkullinen-kasviskeitto/
Meksikolainen-keitto/
Kasvisminestrone-keitto/
Tomaattinen jauheliha-pastakeitto
Course: KeitotDifficulty: Helppo4
servings5
minutes20
minutesAinekset:
400 g jauhelihaa tai jauhista
1 sipuli
3 valkosipulinkynttÀ
1 punainen paprika
(Valitsemasi kasvikset esim. kesÀkurpitsa, parsakaali, porkkanat)
reilu 5 dl vettÀ + 1 lihaliemi tai kasviskuutio
2 laakerinlehteÀ
1 tlk (400 g) Hieno Tomaattimurska (Mutti)
2-3 tl oreganoa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
1-1,5 tl hunajaa
120-160 g pastaa
- Lopuksi
PÀÀlle: tuoretta persiljaa tai basilikaa
Kevyt 10% cremefraiche
Valmistus ohjeet:
- Pilko vihannekset, paprika, sipuli ja valkosipuli ja muut kÀyttÀmÀsi kasvikset.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyÀ. LisÀÀ jauheliha ja ruskista hetki. LisÀÀ paprika, sipuli ja valkosipuli (+ muut kasvikset jos kÀytÀt) jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes jauhelihassa on hyvÀ vÀri.
- Kuumenna kattilassa vesi. LisÀÀ joukkoon jauhelihaseos, tomaattimurska, liemikuutiot ja laakerinlehti. Anna kiehahtaa ja lisÀÀ pasta oreganao ja basilika. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisÀÀ loraus hunajaa (tai ruskeaa sokeria). KeitÀ kunnes pasta on kypsÀÀ, reilun 10 min ajan.
- Koristele pasta-annos persilijasilpulla ja lisÀÀ ruokalusikallinen cremefraichea pÀÀlle.