Juuresvuuan voit valmistaa lempi juureksisasi: perunasta, porkkanasta, punajuuresta, lantusta palsternakasta tai juuriselleristÀ. MehevÀ uuniruoka maistuu sellaisenaankin, mutta parhaimmilaan se toimii lisÀkkeenÀ esim. lihan kaverina.

TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ juuresruokia:
Airfryer-juurekset
Rapeat-airfryer-perunat
Uunijuurekset-yrttimausteella
Koko-pellin-juuresrosti
Palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla
Helpot-porkkana-palsternakkafritterit
Paahdettuja-porkkanoita
Juuresvuoka
Course: LounaatDifficulty: Helppo4-6
servings15
minutes45
minutesAinekset:
1 kg juureksia:
palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, naurista, juuriselleriÀ tai punajuurta1 sipuli tai 10 cm pÀtkÀ purjoa
(1 dl pÀhkinöitÀ (saksan- , pekaanipÀhkinöitÀ)
suolaa ja mustapippuria
1-2 dl vettÀ + 1 kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
1 tl timjamia (tai oreganoa)
2 tl hunajaa
2 valkosipulinkynttÀ
100-150 g juustoraastetta
Valmistus ohjeet:
- LÀmmitÀ uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Pilko pÀhkinÀt. - Laita voideltuun uunivuokaan juureksia ja pÀhkinöitÀ kerroksittain. Ripottele kerrosten vÀliin suolaa ja pippuria.
- Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio siihen. LisÀÀ liemeen kerma, hunaja ja timjami.
- Kaada liemi juuresten pÀÀlle. Laita uuniin. Paiston puolivÀlissÀ ripottele juustoraaste pÀÀlle. Paista uunissa yhteensÀ 40-50 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltÀ.
