Juuresvuoka

Juuresvuoka

Juuresvuuan voit valmistaa lempi juureksisasi: perunasta, porkkanasta, punajuuresta, lantusta palsternakasta tai juuriselleristä. Mehevä uuniruoka maistuu sellaisenaankin, mutta parhaimmilaan se toimii lisäkkeenä esim. lihan kaverina.

Juuresvuoka

Täältä löydät lisää juuresruokia:

Airfryer-juurekset
Rapeat-airfryer-perunat
Uunijuurekset-yrttimausteella
Koko-pellin-juuresrosti
Palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla
Helpot-porkkana-palsternakkafritterit
Paahdettuja-porkkanoita

Juuresvuoka

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4-6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Ainekset:

  • 1 kg juureksia:
    palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, naurista, juuriselleriä tai punajuurta

  • 1 sipuli tai 10 cm pätkä purjoa

  • (1 dl pähkinöitä (saksan- , pekaanipähkinöitä)

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1-2 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl timjamia (tai oreganoa)

  • 2 tl hunajaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 100-150 g juustoraastetta

Valmistus ohjeet:

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipulinkynnet.
    Pilko pähkinät.
  • Laita voideltuun uunivuokaan juureksia ja pähkinöitä kerroksittain. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja pippuria.
  • Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio siihen. Lisää liemeen kerma, hunaja ja timjami.
  • Kaada liemi juuresten päälle. Laita uuniin. Paiston puolivälissä ripottele juustoraaste päälle. Paista uunissa yhteensä 40-50 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä.
Juuresvuoka
Juuresvuoka

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*