Juuresvuoka

Juuresvuoka

Juuresvuuan voit valmistaa lempi juureksisasi: perunasta, porkkanasta, punajuuresta, lantusta palsternakasta tai juuriselleristÀ. MehevÀ uuniruoka maistuu sellaisenaankin, mutta parhaimmilaan se toimii lisÀkkeenÀ esim. lihan kaverina.

Juuresvuoka

TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ juuresruokia:

Airfryer-juurekset
Rapeat-airfryer-perunat
Uunijuurekset-yrttimausteella
Koko-pellin-juuresrosti
Palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla
Helpot-porkkana-palsternakkafritterit
Paahdettuja-porkkanoita

Juuresvuoka

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4-6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Ainekset:

  • 1 kg juureksia:
    palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, naurista, juuriselleriÀ tai punajuurta

  • 1 sipuli tai 10 cm pĂ€tkĂ€ purjoa

  • (1 dl pĂ€hkinöitĂ€ (saksan- , pekaanipĂ€hkinöitĂ€)

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1-2 dl vettĂ€ + 1 kasvisliemikuutio

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl timjamia (tai oreganoa)

  • 2 tl hunajaa

  • 2 valkosipulinkynttĂ€

  • 100-150 g juustoraastetta

Valmistus ohjeet:

  • LĂ€mmitĂ€ uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipulinkynnet.
    Pilko pÀhkinÀt.
  • Laita voideltuun uunivuokaan juureksia ja pĂ€hkinöitĂ€ kerroksittain. Ripottele kerrosten vĂ€liin suolaa ja pippuria.
  • Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio siihen. LisÀÀ liemeen kerma, hunaja ja timjami.
  • Kaada liemi juuresten pÀÀlle. Laita uuniin. Paiston puolivĂ€lissĂ€ ripottele juustoraaste pÀÀlle. Paista uunissa yhteensĂ€ 40-50 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltĂ€.
Juuresvuoka
Juuresvuoka

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*