Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli

Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli

 

Rapeat, kevyet lohkoperunat on huippu lisäke niin lihalle, kasvispihveille tai ihan mille vaan. Niiden valmistaminen ei kauaa aikaa vie, eikä vaadi ihmeellisiä raaka-aineitakaan. Kokeile näitä perunoita herkullisen valkosipuliaiolin kanssa.

Airfryerin ostaminen oli ainakin meille huippu ostos, sillä sillä saa nopeasti ja helposti rapeaa ja mureaa ruokaa. Airfryerillä voi valmistaa ihan mitä vaan ja vieläpä kevyemmin.

Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli

Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli

4 annosta

Airfryer perunat

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Valkosipuliaioli

  • 150g kreikkalainen jogurtti
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl hunaja-dijon sinappia (tai tavallista makeampaa sinappia)
  • ripaus paprikamaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa

Ohjeet

Leikkaa perunat lohkoiksi. Laita ne kulhoon yhdessä oliiviöljyn, suolan, pippurin, valkosipulijauheen ja hienoksi raastetun parmesaanin kanssa. Sekoittele hyvin, että lohkot ovat kauttaaltaan mausteissa.

Laita perunat Airfryeriin 200 asteeseen 15-17 minuutiksi, kunnes perunat ovat rapeita ja kypsiä. Ravistele Aifryer koria paiston aikana.

Valmista valkosipuliaioli sekoitttamalla kaikki aineet sekaisin.

Tarjoile perunat välittömästi valkosipuliaiolin kanssa. Nauti!

Kurkkaa täältä lisää herkullisia perunalisäkkeitä:

Yrttinen perunasalaatti
Murskaperunat kermaviilikastikkeella
Perunamuusimöykyt
Perunatomaatti uunivuoka
Herkullinen tomaattinen kasvisvuoka
Paahdettu perunasalaatti


Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli
Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli sekä vihersalaattia

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*