Rapeat, kevyet lohkoperunat on huippu lisäke niin lihalle, kasvispihveille tai ihan mille vaan. Niiden valmistaminen ei kauaa aikaa vie, eikä vaadi ihmeellisiä raaka-aineitakaan. Kokeile näitä perunoita herkullisen valkosipuliaiolin kanssa.
Airfryerin ostaminen oli ainakin meille huippu ostos, sillä sillä saa nopeasti ja helposti rapeaa ja mureaa ruokaa. Airfryerillä voi valmistaa ihan mitä vaan ja vieläpä kevyemmin.

Rapeat Airfryer perunat ja valkosipuliaioli
4 annosta
Airfryer perunat
- 1 kg perunoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl parmesaaniraastetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- suolaa ja mustapippuria
Valkosipuliaioli
- 150g kreikkalainen jogurtti
- 1 tl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hunaja-dijon sinappia (tai tavallista makeampaa sinappia)
- ripaus paprikamaustetta
- suolaa ja pippuria
- lehtipersiljaa
Ohjeet
Leikkaa perunat lohkoiksi. Laita ne kulhoon yhdessä oliiviöljyn, suolan, pippurin, valkosipulijauheen ja hienoksi raastetun parmesaanin kanssa. Sekoittele hyvin, että lohkot ovat kauttaaltaan mausteissa.
Laita perunat Airfryeriin 200 asteeseen 15-17 minuutiksi, kunnes perunat ovat rapeita ja kypsiä. Ravistele Aifryer koria paiston aikana.
Valmista valkosipuliaioli sekoitttamalla kaikki aineet sekaisin.
Tarjoile perunat välittömästi valkosipuliaiolin kanssa. Nauti!
Kurkkaa täältä lisää herkullisia perunalisäkkeitä:
Yrttinen perunasalaatti
Murskaperunat kermaviilikastikkeella
Perunamuusimöykyt
Perunatomaatti uunivuoka
Herkullinen tomaattinen kasvisvuoka
Paahdettu perunasalaatti

Aioli on valkosipulimajoneesi eikä mikään jogurttisotku. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä!
Moikka, Aioli on perinteisesti valkosipulimajoneesia, olet oikeassa. Blogini keskittyy kevyemmin tehtyihin resepteihin, joten tämä aioili on tehty jogurtista. Tämän nimi voisi olla jogurttiaioli kyllä. Tästä ei kannata pahoittaa mieltä, mutta kiitos mielipiteestäsi.