Bolognese Makaronilaatikko

Bolognese Makaronilaatikko

Arki kolkuttaa ovella ja aika on kortilla? Juuri siksi sunnuntait on pyhitetty mealprepille tässä huushollissa. Olen aina ollut sitä mieltä, että ruoanlaiton tulisi olla hauskaa, muttei se saa viedä kaikkea vapaa-aikaa. Siksipä pyöräytän yleensä megasatsin jotakin herkullista, jotta arki sujuu sujuvasti.

Tämänkertainen tähti on Bolognese Makaronilaatikko – tai kuten itse välillä sanon, Lasagnen Makuinen Makaronilaatikko. Jos vertaa tätä perinteiseen makaronilaatikkoon, niin ero löytyy pinaatin, oreganon ja basilikan mausta. Lisäksi tässä versiossa on tomaattimurskaa ja muna-maitoa, jota on vähemmän kuin tavallisesti. Tämä resepti on sovitettu meidän ruokavalioon, joten pastan määrää voi säätää oman maun mukaan.

Kokkaillessa kannattaa maistella! Maistan aina jauhelihaseoksen ja pastan yhdistelmää – jos maut eivät ole kohdillaan, lisään rohkeasti mausteita. Joten, tässä teille ohje tähän ihanaan arkiruokaan:

Bolognese Makaronilaatikko
Bolognese Makaronilaatikko

Lisää pastaruokia löydät täältä:

Tonnikalapastavuoka

Punajuuripasta
Tomaatti-kanapasta
Kana-pastasalaatti-paahdetuilla-paprikoilla
Versopestopasta
Nyhtokaurapasta
10-min-hernepestopasta
Spagettivuoka-tomaatti-paprikakastikkeella
Kermainen-parsapasta
Valkosipulinuudeleita
Katkarapu-avokadopasta
Feta-kasvispasta
Tonnikala-tomaattipasta
Terveellisempi-kasvislasagne
Helppo-kasvispasta

Bolognese Makaronilaatikko

Recipe by AvokadoajaSitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

8

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • n. 320-350 g pastaa

  • 1 kg jauhelihaa (10%)

  • 1 iso sipuli tai 2 pienempää

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 tlk Mutti kirsikkatomaatit 400g (tai tomaattimurskaa)

  • 1 rasia babypinaattia

  • suolaa ja mustapippuria

  • oregano- ja basilikamaustetta oman maun mukaan

  • (ripaus ruskeaa sokeria)

  • Munamaito
  • 3 munaa

  • 3 dl maitoa

  • suolaa ja pippuria

  • Lisäksi
  • Päälle: kirsikkatomaatteja

  • Tuoretta basilikaa

Valmistus ohjeet:

  • Keitä pasta al dente eli hieman purutuntumaa jättäen. Valuta ja siirrä sivuun.
  • Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ja paista kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää pannulle tomaattimurska ja pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja basilikalla. Halutessasi ripottele sekaan hieman ruskeaa sokeria. Sekoita jauhelihaseos ja pasta keskenään. Kaada seos laakeaan uunivuokaan.
  • Vatkaa munat ja maito sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan pastan ja jauhelihan päälle. Viimeistele ruoka kirsikkatomaateilla.
  • Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Koristele tuoreella basikalla. Nauttikaa!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*